Ingredienser

  • 800 g flatbiff av kalv , eller mørbrad
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 dl hvetemel
  • 4 stk. egg
  • 5 dl griljermel
  • 3 ss smør til steking
  • 3 ss vegetabilsk olje til steking
  • 200 g frosne erter
  • 1 ss smør
  • 8 stk. ansjosfilet
  • 2 ss kapers
  • 1 stk. sitron i båter
Del

Wienerschnitzel

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Wienerschnitzel er Østerrikes nasjonalrett, og en klassiker i det internasjonale kjøkkenet. Den skal lages av tynne skiver mørt kalvekjøtt vendt i mel, egg og griljermel og deretter stekt. Tilbehøret kan variere, men sitron hører alltid med.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g flatbiff av kalv , eller mørbrad
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 dl hvetemel
  • 4 stk. egg
  • 5 dl griljermel
  • 3 ss smør til steking
  • 3 ss vegetabilsk olje til steking
  • 200 g frosne erter
  • 1 ss smør
  • 8 stk. ansjosfilet
  • 2 ss kapers
  • 1 stk. sitron i båter

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i skiver og bank dem ut til de er ca. 5 mm tykke. Dersom skivene blir veldig store kan det være lurt å dele dem i to.
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper på begge sider. 
  3. Finn fram tre tallerkener. Ha mel på én tallerken, sammenvispet egg i den andre og griljermel i den tredje formen. Plasser dem etter hverandre på benken. Gjør også klar et stekebrett med bakepapir.
  4. Dypp én og én kjøttskive først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Legg wienerschnitzlene med litt avstand på bakepapiret.
  5. Varm en vid stekepanne og ha i litt smør og olje. Når det slutter å bruse, kan du legge i to schnitzler. Stek dem ca. 3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Legg dem over i en ildfast form og hold dem varme. Gjenta prosessen til alle schnitzlene er stekt.
  6. Varm ertene med litt smør til de er gjennomvarme.

Server wienerschnitzlene med ansjos, kapers, sitronbåter og grønne erter. Kokte poteter og litt brunet smør smaker også godt til denne retten. 

 

Når navnet blir forkortet til bare «schnitzel», er det ofte skiver av svine flatbiff, kalkunfilet eller kyllingfilet som er brukt. Paneringen er den samme, men tilbehøret kan variere.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant