Risotto med høne og sopp

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Har du kokt en høne eller tre, sitter du igjen med masse deilig kraft og ikke fullt så mye kjøtt. Kraften er ypperlig å bruke til en deilig, kremete risotto.  Hønsekjøtt, sopp og erter en nydelig å blande inn i risottoen.

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 ss hønsefett
  • 3 dl arborioris (risottoris)
  • 30 g tørket sopp
  • 2 dl hvitvin
  • 6 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 400 g hønsekjøtt (kjøtt fra kokt høne)
  • 150 g frosne erter
  • 50 g parmesan

Slik gjør du

  1. Finhakk løk.
  2. Varm hønsefett (fra kraftkokingen) eller smør i en vid kjele og fres løken på middels varme til den er myk og blank.
  3. Grovknus soppen med fingrene ha den i gryten sammen med ris. Fres alt til risen er blank. Tilsett vin og la det koke til det meste av væsken er borte.
  4. Kok opp hønsekraft og tilsett ca. 1/3 i risottoen. Kok til kraften er absorbert og fortsett å spe med kraft litt etter litt til alt er tilsatt og risen er ferdig. Den skal fortsatt ha litt tyggemotstand.
  5. Skjær hønsekjøttet i biter og bland det inn i risottoen sammen med erter og parmesan. Smak til med salt og pepper.
  6. Den ferdige risottoen skal være kremete og bløt som en grøt, og flyte litt utover tallerkenen når du serverer den. Er den for tykk, kan du røre inn litt mer kraft eller vann.

Server risottoen rykende varm med ekstra parmesan til å drysse over.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.