Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Risotto med høne og sopp

Risotto med høne og sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 30 g tørket sopp
  • 3 dl arborioris (risottoris)
  • 2 dl hvitvin
  • 6 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 400 g hønsekjøtt (kjøtt fra kokt høne)
  • 150 frosne erter
  • 50 g parmesan

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du kokt en høne eller tre, sitter du igjen med masse deilig kraft og ikke fullt så mye kjøtt. Kraften er ypperlig å bruke til en deilig, kremete risotto. Hønsekjøtt, sopp og erter en nydelig å blande inn i risottoen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 30 g tørket sopp
  • 3 dl arborioris (risottoris)
  • 2 dl hvitvin
  • 6 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 400 g hønsekjøtt (kjøtt fra kokt høne)
  • 150 frosne erter
  • 50 g parmesan

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server risottoen rykende varm med ekstra parmesan til å drysse over.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Risotto

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 12.12.2024 10:31:10