Ramen med ribbe

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

En digg nudelsuppe servert med ribbe. Kraften som kokes sammen med svineknoker og asiatiske krydder blir et fundament til et utsøkt ramen.

Ingredienser

  • 500 g ribbe
  • 2 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts havsalt
  • 0,5 dl soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl vann

Ramenkraft:

  • 2 stk rød chili
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 500 g kyllingvinger
  • 1 stk lettsaltet svineknoke
  • 4 stk stjerneanis
  • 4 stk sitrongress
  • 4 ss revet frisk ingefær
  • 6 stk kaffirlimeblader
  • 3 l vann
  • 8 ss soyasaus

Egg:

  • 4 stk egg
  • 1 dl vann
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl risvin

  • 160 g eggnudler
  • 2 stk pak choy
  • 1 pk bønnespirer
  • 0,5 stk rød chili
  • 2 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær av svoren på ribba, behold mest mulig av fettet. Skjær av beina. Rut deretter fettet på ribba med en skarp kniv, ca. 5 mm. store ruter.
  2. Bland kinesisk krydder, sukker, salt, soyasaus og eddik, og gni ribba godt inn med blandingen.
  3. Legg ribba i en ildfast form med fettsiden opp. Hell vann i formen og sett den i stekeovn på 125 °C i ca. 2 timer. Ribba skal få en fin mørk farge.
  4. Kok egg i en kjele med vann. Ta tiden fra vannet begynner å koke, 7 minutter for et «smilende» egg. Avkjøl i rennende kaldt vann. Skrell eggene og legg dem i marinaden av vann, soyasaus og risvin.
  5. Finhakk chili og hvitløk og fres det i en varm kjele med olje. Ha i kyllingvinger, svineknoke, stjerneanis, sitrongress, revet ingefær, kaffirlime og vann. Kok opp, skru ned varmen og la kraften redusere til halvparten mens du forbereder resten. Sil kraften og smak til med soyasaus når kraften er redusert.
  6. Kok nudler så vidt møre i en stor kjele med vann etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet.
  7. Fordel nudler i porsjonsskåler. Legg ribbe i skiver, to halve egg, litt pak choi i strimler, bønnespirer og finhakket rød chili i hver skål. Hell kraft over i skålene og dryss over finhakket frisk koriander.

I denne oppskriften koker vi kyllingvinger og svineknoke for å få god kraft. Kjøttet fra svineknoken kan du bruke til for eksempel crostini med erter og svin eller servere med kålrotstappe og poteter. Kyllingvingene setter god smak på kraften og tilføyer et godt fett.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.