Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ramen med ribbe

Ramen med ribbe

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g ribbe
  • 2 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl vann

Ramenkraft:

  • 2 stk. rød chili
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 500 g kyllingvinger
  • 1 stk. lettsaltet svineknoke
  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 stk. sitrongress
  • 4 ss revet frisk ingefær
  • 6 stk. kaffirlimeblader
  • 3 l vann
  • 8 ss soyasaus

Egg:

  • 4 stk. egg
  • 1 dl vann
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl risvin
  • 160 g eggnudler
  • 2 stk. pak choy
  • 1 pk bønnespirer
  • 0,5 stk. rød chili
  • 2 ss hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1590 kcal
Fett 88 g
Protein 131 g
Karbohydrater 60 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En digg nudelsuppe servert med ribbe. Kraften som kokes sammen med svineknoker og asiatiske krydder blir et fundament til et utsøkt ramen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g ribbe
  • 2 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl vann

Ramenkraft:

  • 2 stk. rød chili
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 500 g kyllingvinger
  • 1 stk. lettsaltet svineknoke
  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 stk. sitrongress
  • 4 ss revet frisk ingefær
  • 6 stk. kaffirlimeblader
  • 3 l vann
  • 8 ss soyasaus

Egg:

  • 4 stk. egg
  • 1 dl vann
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl risvin
  • 160 g eggnudler
  • 2 stk. pak choy
  • 1 pk bønnespirer
  • 0,5 stk. rød chili
  • 2 ss hakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1590 kcal
Fett 88 g
Protein 131 g
Karbohydrater 60 g

Slik gjør du

  1. Skjær av svoren på ribba, behold mest mulig av fettet. Skjær av beina. Rut deretter fettet på ribba med en skarp kniv, ca. 5 mm. store ruter.
  2. Bland kinesisk krydder, sukker, salt, soyasaus og eddik, og gni ribba godt inn med blandingen.
  3. Legg ribba i en ildfast form med fettsiden opp. Hell vann i formen og sett den i stekeovn på 125 °C i ca. 2 timer. Ribba skal få en fin mørk farge.
  4. Kok egg i en kjele med vann. Ta tiden fra vannet begynner å koke, 7 minutter for et «smilende» egg. Avkjøl i rennende kaldt vann. Skrell eggene og legg dem i marinaden av vann, soyasaus og risvin.
  5. Finhakk chili og hvitløk og fres det i en varm kjele med olje. Ha i kyllingvinger, svineknoke, stjerneanis, sitrongress, revet ingefær, kaffirlime og vann. Kok opp, skru ned varmen og la kraften redusere til halvparten mens du forbereder resten. Sil kraften og smak til med soyasaus når kraften er redusert.
  6. Kok nudler så vidt møre i en stor kjele med vann etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet.
  7. Fordel nudler i porsjonsskåler. Legg ribbe i skiver, to halve egg, litt pak choi i strimler, bønnespirer og finhakket rød chili i hver skål. Hell kraft over i skålene og dryss over finhakket frisk koriander.

I denne oppskriften koker vi kyllingvinger og svineknoke for å få god kraft. Kjøttet fra svineknoken kan du bruke til for eksempel crostini med erter og svin eller servere med kålrotstappe og poteter. Kyllingvingene setter god smak på kraften og tilføyer et godt fett.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB11 03.11.2024 11:04:49