Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Crostini med erter og svin

Crostini med erter og svin

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kokt lettsaltet svineknoke
  • 300 g frosne erter
  • 1 dl frisk mynte
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 ts olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ts olivenolje
  • 1 stk. baguette delt i skiver
  • 3 ss olivenolje til steking

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Smaksrike munnfuller som passer som appetittvekkere eller som en av flere tapasretter. Små, sprø crostini, toppet med knallgrønn, frisk ertepuré og mørt, deilig kjøtt fra salt svineknoke. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kokt lettsaltet svineknoke
  • 300 g frosne erter
  • 1 dl frisk mynte
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 ts olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 2 ts olivenolje
  • 1 stk. baguette delt i skiver
  • 3 ss olivenolje til steking

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Legg en skje ertemos og strimler av kjøtt på hver skive. 

Denne lille retten kan varieres på mange måter. Kjøtt fra svineknoke er mørt og deilig, og det salte kjøttet passer godt til den søte ertemosen, men den kan like gjerne toppes med litt god skinke, rester av lammestek, varmrøkt laks eller litt svinefilet i tynne skiver. Eller gjør den vegetarisk og server den med bare erter, toppet med litt ristede pinjekjerner.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB11 22.06.2025 07:23:12