Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam berbecue

Lam berbecue

Ingredienser

porsjoner

Sprøstekte kikerter:

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ss paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt

Berbere (kryddersaus):

  • 0,5 stk. rød paprika
  • 2 stk. rød chili
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts spisskummenfrø
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ss salt
  • 2 ss hakket løk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 dl vann
  • 1 ss nøytral olje

Barbecuesaus:

  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts salt
  • 1,25 dl sterk kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker

Couscoussalat:

  • 6 dl couscous
  • 4 ss frisk koriander
  • 4 ss frisk mynte
  • 1 stk. agurk
  • 100 g sultanrosiner
  • 1 dl olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2222 kcal
Fett 115 g
Protein 136 g
Karbohydrater 155 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Langtidskokt lammebog med berbere, som er en etiopisk krydderblanding, couscous, sprøstekte kikerter og en herlig barbecuesaus. Denne retten kan du fint lage dagen før sånn at smaken får satt seg skikkelig.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Sprøstekte kikerter:

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ss paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt

Berbere (kryddersaus):

  • 0,5 stk. rød paprika
  • 2 stk. rød chili
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts spisskummenfrø
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ss salt
  • 2 ss hakket løk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 dl vann
  • 1 ss nøytral olje

Barbecuesaus:

  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts salt
  • 1,25 dl sterk kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker

Couscoussalat:

  • 6 dl couscous
  • 4 ss frisk koriander
  • 4 ss frisk mynte
  • 1 stk. agurk
  • 100 g sultanrosiner
  • 1 dl olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2222 kcal
Fett 115 g
Protein 136 g
Karbohydrater 155 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sprøstekte kikerter kan lages ferdig i god tid, gjerne dagen før.

Server med couscous og sprøstekte kikerter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB11 07.11.2024 01:57:07