Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kålrotstappe

Kålrotstappe

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kålrot
  • 1 l vann
  • 1 dl kremfløte /matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kålrotstappe, kålrabistappe, kålrotmos, kålgraut eller nepgraut - kjært barn har mange navn, og sikkert enda fler enn dette! Sikkert er det iallfall at dette er et tradisjonelt og viktig tilbehør til pinnekjøtt, saltkjøtt og andre stekte og røkte kjøttretter.   

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kålrot
  • 1 l vann
  • 1 dl kremfløte /matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Skrell og del kålroten i mindre biter. 
  2. Kok bitene helt møre i en kjele med usaltet vann.
  3. Hell av kokevannet og la bitene dampe seg tørr et par minutter. Mos dem med en potetstamper eller med stavmikser. Den kan godt være litt grov.
  4. Rør inn fløte og smør, og smak til med salt, pepper og muskat.
Serverer du kålstappen til salt kjøtt, pinnekjøtt eller smalahove kan fløten erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB11 24.09.2023 11:43:20