Ingredienser

  • 1 kg kålrot
  • 1 l vann
  • 1 dl kremfløte /matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Del

Kålrotstappe

(3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kålrotstappe er et tradisjonelt og viktig tilbehør til pinnekjøtt og andre stekte og røkte kjøttretter.   

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 kg kålrot
  • 1 l vann
  • 1 dl kremfløte /matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Skrell kålrot og del den i mindre biter. 
  2. Kok kålrotbitene møre i en kjele med usaltet vann.
  3. Hell av kokevannet og mos kålroten med en potetstamper. Ha i fløte og smør, og smak til med salt, pepper og muskat.
Serverer du denne til pinnekjøtt eller smalahove kan fløten erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant