Pizza med strutseving

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Strutseving er i sesong kun noen få uker i løpet av året, derfor lønner det seg å sanke for å fylle opp fryseren. Da kan du lage pizza med strutseving når som helst! Lag din egen pizzadeig, gjerne eltefri pizzadeig - eller kjøp en halvstekt pizzabunn. 

Ingredienser

  • ca. 20 stk strutsevingknopper
  • 1 ss finhakkede friske urter som f.eks.bladpersille, gressløk, oregano eller timian
  • 1 dl rømme eller crème fraîche orginal, 35 %
  • 50 g spekepølse , eventuelt spekeskinke
  • 1 stk vårløk
  • 100 g ferdigrevet ost
  • 25 g parmesan
  • skall og saft av ¼ stk sitron
  • 1 stk halvstekt pizzabunn , enten hjemmelaget eller kjøpt

Slik gjør du

  1. Rens og vask strutsevingskuddene godt. Plukk av brune blader. 
  2. Kok opp en kjele med vann, og forvell strutsevingene. Kok i 8-10 minutter. 
  3. Sil av vannet og ha strutsevingene i en bolle med isvann, slik at de bevarer noe av den fine grønne fargen. Har du plukket mange kan du legge dem i en zip-lock pose i fryseren til senere bruk. 
  4. Lag en enkel hvit pizzasaus. Finhakk urter og bland det sammen med rømme eller creme fraîche, smak til med salt og pepper. Skal du lage flere porsjoner kan du kjøre urtene med stavmikseren, og blande inn resten etterpå. Da får du også en fin, grønn farge på sausen. Eventuelt bruke en ferdigkjøpt hvit pizzasaus. 
  5. Skjær spekepølse i tynne skiver dersom du ikke bruker ferdigskivet. 
  6. Finsnitt vårløk. 
  7. Smør pizzasausen på en halvstekt pizzabunn, ha på revet ost, og eventuelt litt revet parmesan. 
  8. Legg på strutseving, og spekepølse. Du kan også bruke spekeskinke, men da bør denne legges på etter steking. Dryss over vårløk. 
  9. Stek pizzaen i ovn på 220 °C i 8-10 minutter, eller til osten er smeltet og fått en gyllen, fin farge.

Server pizzaen rett fra oven. Ha gjerne litt revet sitonskall på pizzaen, og klem over litt sitronsaft rett før servering. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.