Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smørstekt strutseving

Ingredienser

  • ca. 30 stk. strutsevingknopper
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss grovhakkede usaltede peanøtter , eventuelt pinjekjerner eller andre nøtter
  • 30 g parmesan
Del

Smørstekt strutseving

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Strutseving er en spiselig bregne som er i sesong i april/mai. Smaken minner litt om asparges, og smørsteker du den kan den nytes som en deilig koserett, eller som tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • ca. 30 stk. strutsevingknopper
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss grovhakkede usaltede peanøtter , eventuelt pinjekjerner eller andre nøtter
  • 30 g parmesan

Slik gjør du

  1. Rens og vask strutsevingskuddene godt. Plukk av brune blader. 
  2. Kok opp en kjele med vann, og forvell strutsevingene. Kok i 8-10 minutter. 
  3. Sil av vannet og ha strutsevingene i en bolle med isvann, slik at de bevarer noe av den fine grønne fargen. Har du plukket mange kan du legge dem i en zip-lock pose i fryseren til senere bruk. 
  4. Smelt smør i en varm stekepanne. Når smøret har sluttet å bruse er det klart for å legge i strutsevingene. Fres dem raskt på begge sider, til de får en gyllen fin farge. Smak til med salt og pepper. 
  5. Anrett strutsevingene på tallerkener, eller et større fat om de skal serveres som tilbehør. Dryss på grovhakkede nøtter eller pinjekjerner, og riv over litt parmesan. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB12 26.03.2023 20:15:31