Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Varmrøkt laks med strutseving og dill

Varmrøkt laks med strutseving og dill

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g varmrøkt laks eller ørret
  • 24 stk. strutsevingknopper
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss hakket frisk dill
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

De vakre strutseving-hodene vokser langs bekkefar og på fuktig mark over store deler av landet. Som vill vårgrønnsak er den fantastisk både å finne og tilberede. Smaken er mild og kan minne litt om asparges.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g varmrøkt laks eller ørret
  • 24 stk. strutsevingknopper
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss hakket frisk dill

Slik gjør du

  1. Legg varmrøkt laks i en ildfast form. Sett formen midt i ovnen på 150 °C og varm fisken i ca. 10 minutter.
  2. Fjern alle brune «skjell» på strutsevingene, og skyll og tørk dem godt.
  3. Varm en stekepanne, ha i smør og olje og stek strutseving til den er myk og mørk gyllen. Krydre forsiktig med salt og kvernet pepper. Tilsett balsamico og dryss over hakket dill rett før servering.

Server retten som en forrett eller smårett, eller med kokte poteter og en klatt rømme.

Finner du mye strutseving, kan den forvelles og fryses til seinere bruk.

I april-mai stikker strutseving-skuddene sine grønne hoder fram før bregnen folder ut de vakre bladene som har gitt navn. Det er de små, sammenrullede bladskuddene og 4-5 cm av stilken vi kan spise, og som regnes som en liten, vill delikatesse. Fjern alle de brune skjellene og skyll hodene godt før tilberedning. Forvell dem i ti minutter, eller stek dem på høy temperatur noen minutter før andre ingredienser tilsettes. Strutseving skal ikke spises rå. Det kan gi magesmerter.

Vil du lære mer, kan du trykke her: http://www.soppognyttevekster.no/media/1622/strutseving.pdf

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 22.05.2024 23:45:31