Strutseving tempura

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Fritert strutseving er skikkelig snaddermat! Sank og forvell struseving i sesong, så kan du ha dem på lur i fryseren når du får gjester eller bare skal kose deg med noe godt!

Ingredienser

 • 400 g strutsevingknopper

Tempurarøre:

 • 90 g hvetemel
 • 60 g maisenna
 • 3 ts bakepulver
 • 0,25 ts salt
 • 1,5 dl vann
 • 0,5 dl fløte
 • 1 stk. egg

Slik gjør du

 1. Rens og vask strutsevingskuddene godt. Plukk av brune blader. 
 2. Kok opp en kjele med vann, og forvell strutsevingene. Kok i 8-10 minutter. 
 3. Sil av vannet og ha strutsevingene i en bolle med isvann, slik at de bevarer noe av den fine, grønne fargen. Har du plukket mange kan du legge dem i en zip-lock pose i fryseren til senere bruk. 
 4. Hell av vannet, og la dem renne av seg på litt kjøkkenpapir.
 5. Bland sammen de tørre ingrediensene til tempurarøre i en skål. Visp sammen vann, fløte og egg. Hell det våte i skålen med det tørre, og rør raskt sammen. Ikke rør for mye, da blir ikke røren god å jobbe med. 
 6. Hell frityrolje eller annen nøytral olje i en tykkbunnet kjele, og varm opp oljen 170-180 °C. Sjekk temperaturen med et steketermometer, har du ikke det kan du holde et teredskap nedi oljen, bruser det rundt kanten er det klart til å steke.
 7. Dypp hver strutseving nedi tempurarøren, og deretter over i oljen. Bruk en gaffel til hjelp, så får du med akkurat passe mengde røre. 
 8. Friter strutsevingene til de har fått en gyllen og fin farge på alle sider. Bruk en pinsettklype eller to gafler til å snu dem underveis. 
 9. Løft dem forsiktig opp, og la den overflødige oljen renne av på kjøkkenpapir. 
 10. Krydre gjerne med litt salt og pepper.

Server fritert strutseving med en tykk hollandaise eller aïoli smakt til med sitron. En enkel grønn salat smaker også godt til. Pynt gjerne med spiselige blomster om du finner noen i skogen - eller på butikken. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.