Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sprø strutseving

Strutseving tempura

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g strutsevingknopper
  • 1 l frityrolje

Tempurarøre:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 stk. egg

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

NAturen er raus om våren! Kommer du over den vakre bregnen strutseving før den begynner å åpne seg, er dette en helt gratis delikatesse. Dyppet i røre og fritert kan strutseving serveres som snack, eller som en spennende og morsom forrett. Sankesesongen er kort, så plukk når du kan og frys ned til seinere bruk! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g strutsevingknopper
  • 1 l frityrolje

Tempurarøre:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 stk. egg

Slik gjør du

  1. Rens og vask strutsevingskuddene godt. Plukk av brune blader. 
  2. Kok opp en kjele med vann, og forvell strutsevingene i 8-10 minutter. 
  3. Sil av vannet og ha strutsevingene i en bolle med isvann, slik at de bevarer noe av den fine, grønne fargen. 
  4. Hell av vannet, og la strutsevingene renne godt av seg. Tørk dem med litt kjøkkenpapir. Har du plukket mange kan du fryse dem til senere bruk. 
  5. Bland sammen de tørre ingrediensene til tempurarøre i en skål. Visp sammen vann, fløte og egg og hell det over i skålen med det tørre. Rør raskt sammen. Ikke rør for mye, da blir ikke røren god å jobbe med. 
  6. Hell frityrolje eller annen nøytral olje i en tykkbunnet kjele, og varm opp oljen 170-180 °C. Sjekk temperaturen med et steketermometer.  Har du ikke termometer kan du legge i en brødbit. Om det bruser godt rundt biten og den blir gyllen i løpet av ca. 30 sekunder, er oljen varm nok.
  7. Dypp hver strutseving i tempurarøren ved hjelp av en gaffel, og slipp dem forsiktig i den varme oljen. 
  8. Friter strutsevingene til de har fått en gyllen og fin farge på alle sider. Bruk en pinsettklype eller to gafler til å snu dem underveis. 
  9. Løft de gylne strutsevingene ut av oljen og la dem renne av på kjøkkenpapir. Dryss over litt salt.

Server de friterte strutsevingene med en tykk hollandaise eller en aïoli smakt til med sitron. En enkel grønn salat smaker også godt til. Pynt gjerne med spiselige blomster om du finner noen i skogen - eller på butikken. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 06.12.2024 01:49:06