Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Macronsandwich med sjokoladeis

Makronsandwich med sjokoladeis

Ingredienser

porsjoner
 • 100 g mandler
 • 100 g melis
 • 75 g eggehvite
 • 100 g sukker
 • 2 dråper konsentrert matfarge

Is:

 • 1 l sjokoladeis eller annen is
 • 4 ss finhakket mørk sjokolade
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilige makroner som er sprø utenpå og seige inni er perfekt som kjeks når du skal lage din egen issandwich. Her har vi fylt makronene med sjokoladeis, men bruk den isen du liker best. En herlig avkjøling i sommervarmen!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
 • 100 g mandler
 • 100 g melis
 • 75 g eggehvite
 • 100 g sukker
 • 2 dråper konsentrert matfarge

Is:

 • 1 l sjokoladeis eller annen is
 • 4 ss finhakket mørk sjokolade

Slik gjør du

 1. Skåld mandler. Kok opp litt vann i en liten kjele. Ha mandler i det kokende vannet og sett kjelen til side. Trekk mandlene til skallet løsner, 3-4 minutter. Ta dem opp av kjelen og legg dem i et kjøkkenhåndkle. Rull håndkledet litt frem og tilbake slik at skallet på mandlene løsner. Tørk de skåldede mandlene i et døgn.
  Spare litt tid? Legg gjerne de skåldede mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og tørk dem i stekeovn på 100 °C med en tresleiv i stekeovnsdøren. Du kan selvsagt bruke mandler med skall også (de slipper du å tørke), overflaten på makronene blir litt spettete i fargen, men smaken blir den samme.
 2. Mal skåldede mandler på en mandelkvern, eventuelt kjør dem i en foodprosessor eller blender.
  Mandelmel fås også kjøpt i butikken, men ikke kjøp et som er fettredusert. Det gir et dårlig resultat.
 3. Kjør mandelmelet sammen med melis i en foodprosessor eller blender, gjør gjerne dette i flere omganger, da blir det enklere å få en finere mandelmelblanding.
 4. Forvarm stekeovnen til 150 °C.
 5. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
 6. Bland inn matfarge. Ha gjerne i mer farge dersom du ønsker en kraftigere farge på makronene.
 7. Vend mandelmelblandingen inn i marengsen med en slikkepott, og rør til alt er godt blandet. Røren skal bli lett flytende. Det viktig å ikke røre hverken for mye eller for lite. Blir røren for tynn vil makronene flyte utover, og blir røren for tykk vil makronene få små topper og ikke en jevn fin overflate.
 8. Lag en mal for å sikre at makronene blir like store. Tegn sirkler på ca. 8 cm i diameter på et ark bakepapir, husk å ha god avstand mellom makronene.
  Er du god på øyemål kan selvfølgelig makronene sprøytes ut på frihånd.
 9. Legg malen under et ark bakepapir på et stekebrett. Fyll makronsmeten i en sprøytepose med rund tipp (10 mm), og sprøyt ut makronene på bakepapiret. Lirk forsiktig bort malen, og bank stekebrettet et par ganger i benkeplaten slik at eventuelle luftbobler kommer ut. Gjenta med neste brett.
 10. La makronene stå på kjøkkenbenken i 10-20 minutter før du setter dem i stekeovnen. Kjenn forsiktig på makronene med fingertuppen, har de fått en liten hinne på overflaten er de klar til steking.
 11. Stek makronene midt i ovnen i ca. 12 minutter. Det kan variere litt fra ovn til ovn, men 11-15 minutter pleier å være passe. Avkjøl makronene før de løsnes fra bakepapiret. 
 12. Skjær skiver av sjokoladeis på størrelse med makronene eller lag eventuelt kuler, og legg dem tilbake i fryseren. Når makronene er avkjølt, legger du iskremen mellom to makronkjeks, og ruller dem i finhakket sjokolade før du serverer issandwichen.  
  Kjøp helst små, runde bokser med iskrem. Da blir det enkelt å skjære skiver som passer godt mellom makronene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelaget is

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

  Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

  Flere yummy ideer til deg!

  Andre ting du kanskje synes er interessant

  version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 18.07.2024 14:04:57