Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Ingefæris

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 1 stk. vaniljestang
  • 5 stk. eggeplomme
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ts finhakket syltet ingefær
  • 2 ts lake fra syltet ingefær
  • 0,5 ts malt kanel
  • 3 stk. appelsin
  • 3 ss hakkede valnøttkjerner
Del

Iskrem med ingefær

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingefæris har en frisk og spennende kryddersmak. Prøv den sammen med appelsin og hakkede valnøtter. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 1 stk. vaniljestang
  • 5 stk. eggeplomme
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ts finhakket syltet ingefær
  • 2 ts lake fra syltet ingefær
  • 0,5 ts malt kanel
  • 3 stk. appelsin
  • 3 ss hakkede valnøttkjerner

Slik gjør du

  1. Kok opp sukker, vann og vaniljestang (splittet på langs). Skrap gjerne ut vaniljekornene. La blandingen koke i 5 minutter.
  2. Pisk eggeplommer og spe med den varme vaniljelaken (ta ut vaniljestangen). Pisk til luftig eggedosis, ca. 10 minutter.
  3. Pisk kremfløte stiv og ha i ingefær og kanel. Vend kremen inn i eggedosisen og hell alt over i en passende form, eventuelt i små porsjonsformer. Sett isen i fryseren natten over.
  4. Skjær skall av appelsin, ta med det hvite. Skjær ut appelsinfileter.

Server hjemmelaget ingefæris med appelsinfileter og hakkede valnøtter. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB15 27.11.2022 10:41:06