Makroner med sitronkrem

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Morsomme makroner barna kommer til å elske! Makronene er fylt med en syrlig sitronkrem som gir en fin balanse til de søte små kakene.

Ingredienser

25 Porsjoner

Makroner:

 • 100 g mandler
 • 100 g melis
 • 75 g eggehvite
 • 100 g sukker
 • 3 dråper konsentrert turkis matfarge
 • 3 ss kakepynt

Sitronkrem:

 • 100 g romtemperert smør
 • 300 g siktet melis
 • 1,5 ts vaniljesukker
 • 3 ss sitronsaft

Slik gjør du

1. Skåld mandler. Kok opp litt vann i en liten kjele. Ha mandler i det kokende vannet og sett kjelen til side. Trekk mandlene til skallet løsner, 3-4 minutter. Ta dem opp av kjelen og legg dem i et kjøkkenhåndkle. Rull håndkledet litt frem og tilbake slik at skallet på mandlene løsner. Tørk de skåldede mandlene i et døgn.

Spare litt tid? Legg gjerne de skåldede mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og tørk dem i stekeovn på 100 °C med en tresleiv i stekeovnsdøren. Du kan selvsagt bruke mandler med skall også (de slipper du å tørke), overflaten på makronene blir litt spettete i fargen, men smaken blir den samme.

2. Mal skåldede mandler på en mandelkvern, eventuelt kjør dem i en foodprosessor eller blender.

Mandelmel fås også kjøpt i butikken, men ikke kjøp et som er fettredusert. Det gir et dårlig resultat.

3. Kjør mandelmelet sammen med melis i en foodprosessor eller blender, gjør gjerne dette i flere omganger, da blir det enklere å få en finere mandelmelblanding. 

4. Forvarm stekeovnen til 150 °C.

5. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

6. Bland inn matfarge. Ha gjerne i mer farge dersom du ønsker en kraftigere farge på makronene. 

7. Vend mandelmelblandingen inn i marengsen med en slikkepott, og rør til alt er godt blandet. Røren skal bli lett flytende. Det viktig å ikke røre hverken for mye eller for lite. Blir røren for tynn vil makronene flyte utover, og blir røren for tykk vil makronene få små topper og ikke en jevn fin overflate.

8. Lag en mal for å sikre at makronene blir like store. Tegn små sirkler ved hjelp av en 5- krone på et ark bakepapir, husk å ha god avstand mellom makronene.

Er du god på øyemål kan selvfølgelig makronene sprøytes ut på frihånd, eller du kan bruke en makronmatte.

9. Legg malen under et ark bakepapir på et stekebrett. Fyll makronsmeten i en sprøytepose med rund tipp (10 mm), og sprøyt ut makronene på bakepapiret. Lirk forsiktig bort malen, og bank stekebrettet et par ganger i benkeplaten slik at eventuelle luftbobler kommer ut. Gjenta med neste brett. 

10. Strø litt kakepynt på hver makron. 

11. La makronene stå på kjøkkenbenken i 10-20 minutter før du setter dem i stekeovnen. Kjenn forsiktig på makronene med fingertuppen, har de fått en liten hinne på overflaten er de klar til steking.

12. Stek makronene midt i ovnen i ca. 12 minutter. Det kan variere litt fra ovn til ovn, men 11-15 minutter pleier å være passe. Avkjøl makronene før de løsnes fra bakepapiret.  

13. Lag sitronkrem. Pisk smør og melis sammen til det er godt blandet. Tilsett sitronsaft og pisk til en lett og luftig krem, 5-10 minutter. Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft. 

14. Ha sitronkremen i en sprøytepose med rund tipp (10 mm). Sprøyt fyll på halvparten av makronbunnene, legg den andre halvparten makronbunner over og klem lett sammen. 

Makronene kan spises med en gang, men er aller best når de har stått en dag med fyllet i. Oppbevar makronene i en lufttett boks i kjøleskapet. Makronene kan også fryses, men da er det best å fryse dem uten fyll og heller fylle dem en dag før de skal serveres.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.