Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Makroner

Makroner med limeganach

Ingredienser

porsjoner

Mandelmakroner:

  • 130 g skåldede mandler
  • 170 g melis
  • 80 g sukker
  • 100 g eggehvite

Limeganach med ingefær:

  • finrevet skall av 1 stk. lime
  • 0,25 stk. lime
  • 0,75 dl kremfløte
  • ca. 2 ts finrevet frisk ingefær
  • 20 g glukose eller honning
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 ss smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Makroner er små, fargerike. Sprø utenpå og deilig fyll i mellom. Disse populære småkakene lager du enkelt selv - med litt øvelse....

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Mandelmakroner:

  • 130 g skåldede mandler
  • 170 g melis
  • 80 g sukker
  • 100 g eggehvite

Limeganach med ingefær:

  • finrevet skall av 1 stk. lime
  • 0,25 stk. lime
  • 0,75 dl kremfløte
  • ca. 2 ts finrevet frisk ingefær
  • 20 g glukose eller honning
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 ss smør

Slik gjør du

  1. Kjør mandler og melis til fint mel i en foodprossesor. Sikt mandelmelet. 
  2. Pisk eggehviter stive. Tilsett sukker og pisk videre til stiv marengs. Bland nøtte- og melisblandingen i marengsen med en slikkepott. Blandingen er passe mye rørt når den har fått en glatt og fin konsistens og renner passe lett fra slikkepotten. Tilsett eventuelt konditorfarge for å få ulike farger på makronene.
  3. Sprøyt ut massen (bruk tyll nr. 10) til størrelsen av en 5-krone på et bakepapir. Test at de pent holder fasongen uten topper. La dem stå i 20 minutter før de stekes, slik at det dannes en liten hinne. 
  4. Stek kakene på 150 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl kakene.
  5. Ha revet lime og limesaft i en kjele og kok det helt inn. Tilsett fløte og ingefær og kok opp.
  6. Ha sjokoladen i foodprossesor og sil den kokende fløteblandingen over sjokoladen. Tilsett smør og kjør den glatt.
  7. Ha på fyllet mellom to lag mandelmakroner.

 

Å skålde mandler vil si at man har mandlene i en kjele med kokende vann i ca. 1 minutt til skinnet løsner fra mandlene. Sil fra mandlene og legg dem over i kaldt vann. Fjern skinnet på mandlene og fordel dem utover på et brett til tørking i 1 døgn.
Makroner

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB11 30.05.2024 11:11:41