Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pistasjmakroner med sjokoladeganache

Pistasjmakroner med sjokoladeganache

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g pistasjnøtter
  • 80 g skåldede mandler
  • 170 g melis
  • 80 g sukker
  • 3 stk. eggehvite

Sjokoladeganache:

  • 115 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 2 ss kremfløte
  • 1 ss honning
  • 1,5 ss smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Makroner lages vanligvis med malte mandler, men ved å erstatte litt av mandlene med pistasjnøtter får vi en fin, grønn pastellfarge.  

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g pistasjnøtter
  • 80 g skåldede mandler
  • 170 g melis
  • 80 g sukker
  • 3 stk. eggehvite

Sjokoladeganache:

  • 115 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 2 ss kremfløte
  • 1 ss honning
  • 1,5 ss smør

Slik gjør du

  1. Ha mandlene i kokende vann og sett kjelen til side. Trekk mandlene til skallet løsner, 3-4 minutter. Tørk mandlene i et døgn.
  2. Kjør pistasjnøtter, mandler og melis i foodprosessor til fint mel og sikt det.
  3. Pisk eggehvite stiv før du tilsetter sukkeret. Pisk til stiv marengs.
  4. Bland melis-/nøtteblandingen i marengsen for hånd til den blir litt flytende.
  5. Fyll røren i en sprøytepose. Bruk 10 mm tyll og sprøyt ut røre på et bakepapir med opptegnede sirkler på størrelse med en 5 krone. La kakene stå i 20 minutter for å få en hinne på seg før de stekes. 
  6. Stek kakene på 150 °C i 12 minutter.
  7. Kok opp fløte og honning. Tilsett sjokolade og rør godt før du har i smør. Kjør kremen glatt med en stavmikser.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  8. Legg litt sjokoladeganache på den flate siden av makronen og legg en ny makron over. Klem lett sammen.

 

La råvarene være romtemperert når du starter bakingen.

 

Marengsen er klar når du ser den begynner på “skvette” rundt kanten i bollen. Test med å sprøyte ut en kake. Den skal holde formen uten at den danner topper. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 12:47:35