Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelagde pølser med tilbehør

Hjemmelaget pølse med tilbehør

Ingredienser

porsjoner

Pølsefarse:

  • 15 g smal svinetarm 28/30 eller stor fåretarm 24/26 eller 26/28
  • 150 g kjøttdeig (14 %fett)
  • 150 g medisterdeig (ca 23 % fett)
  • 400 g medisterfarse
  • 1 ts salt
  • 0,5 ss karve
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 364 kcal
Fett 27 g
Protein 25 g
Karbohydrater 5 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Skal det være, så skal det være! Hjemmelaget pølse med skikkelig snaddertilbehør, det må være det ultimate pølsemåltidet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Pølsefarse:

  • 15 g smal svinetarm 28/30 eller stor fåretarm 24/26 eller 26/28
  • 150 g kjøttdeig (14 %fett)
  • 150 g medisterdeig (ca 23 % fett)
  • 400 g medisterfarse
  • 1 ts salt
  • 0,5 ss karve
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,25 ts malt ingefær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 364 kcal
Fett 27 g
Protein 25 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Trinnbilder pølser 2
Trinnbilder pølser 1

Enten du vil lage den tyske klassikeren, Bratwurst, eller italiensk Salsiccia, kan du følge grunnoppskriften, og variere med ulike kryddere etter hva du har lyst på. Bratwurst lages gjerne med kryddernellik, muskat, hvitløk og karve. I Salsiccia brukes ofte fennikel eller anis. 

Trinnbilder pølser 4
Trinnbilder pølser 5
Trinnbilder pølser 6

Her er pølsene servert med smakfulle ovnsstekte potetbåter, aspargesbønner tempura, frisk salat med kokos, aïoli med rosépepper, peanøtter og lettrømme med litt limesaft.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13598, server:MP-PRD-WEB14 23.03.2025 05:29:54