Hjemmelaget pølse med tilbehør

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Skal det være, så skal det være! Hjemmelaget pølse med skikkelig snaddertilbehør, det må være det ultimate pølsemåltidet.

Ingredienser

Bratwurst-kveil:

 • 150 g kjøttdeig (14 %fett)
 • 150 g medisterdeig (ca 23 % fett)
 • 400 g medisterfarse
 • 1 ts salt
 • 0,5 ss karve
 • 0,5 ts malt hvit pepper
 • 0,25 ts malt muskat
 • 0,25 ts malt ingefær

Slik gjør du

1. La pølsetarmene ligge i lunkent vann i 2 timer før du starter pølseproduksjonen. Trekk vann gjennom tarmene for å få ut eventuelt salt og fettklumper som skulle ligge der før de skal fylles med pølsefarse. Det gjør du ved å fylle litt lunkent vann i den ene enden på tarmen og trekker vannet gjennom hele lengden av tarmen. Da blir det dessuten enklere å tre tarmen på pølserøret senere.

2. Ha kjøttdeig, medisterdeig og medisterfarse i en kjøkkenmaskin. Bland kjøttet med salt for bedre binding. Bland inn krydderet i pølsefarsen.

3. Form deretter litt deig til en prøvekake, og stek i en panne til den er gjennomstekt. Smak eventuelt til med mer krydder dersom du synes det er for lite smak.

4. Fyll pølsefarsen i pølsestapperen og tre pølsetarmene på pølserøret.

5. Hvis du har en pølsestopper med sveiv kan det være fin å være to sammen. Én som sveiver og én som passer på at pølsefarsen fylles jevnt i tarmen. Den skal ikke bli for hard. Da sprekker pølsa lett, og ikke for løs, da pølsa ikke får fin spenst. 

6. Pølsa kan være som en ring eller du kan vikle eller slynge pølsa i passe lengder som vist i bilde under.

8. Finn den lengden du ønsker på pølsene og tvinn annenhver pølse samme vei hver gang. Da går ikke tvinningene opp. Er farsen for hardt stappet i pølsetarmen kan de lett sprekke, og er de litt løse, så tvinn flere ganger for at pølsa skal bli litt strammere.

9. Dersom pølsene skal fryses er det en fordel å fryse dem rå. Trekk pølsene i 80 graders vann. Pølsene må ikke koke, for da sprekker de.

10. Man kan grille pølsene når de er rå. Da får de en fantastisk spenst, og smaker ekstra godt. Men pass på så de ikke får for sterk varme, da de lett kan sprekke og miste mye av den gode smaken. Kokte pølser kan også legges på grillen eller stekes i panne.

Her er pølsene servert med smakfulle ovnsstekte potetbåter, aspargesbønner tempura, frisk salat med kokos, aïoli med rosépepper, peanøtter og lettrømme med litt limesaft.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.