Pølsebrød

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Hjemmelagde pølsebrød er alltid best, og disse er ikke et unntak! Disse saftige og luftige pølsebrødene er det perfekte følget til festpølsene. Dersom du lager fler enn dere spiser, kan de godt fryses og tas opp ved en senere anledning. 

Ingredienser

  • 13 dl hvetemel
  • 212 ss sukker
  • 112 ts salt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ss smeltet smør
  • 5 dl lunkent vann
  • 2 stk egg

Slik gjør du

1. Ha alt det tørre i en bakebolle og rør litt rundt slik at det blander seg.

2. Ha i smør, vann og egg. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert, dersom du bruker kjøkkenmaskin. La deigen hvile under plast og et klede i cirka 1 time.

3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i like store emner (ca. 100 g), og trill emnene til jevne og avlange pølsebrød.

4. Sett pølsebrødene på en stekeplate med bakepapir og dekk med et klede. Brødene etterheves i 20 minutter, til omtrent dobbel størrelse.

5. Stek pølsebrødene midt i ovnen på 200 °C i 10-12 minutter. Avkjøl et par minutter og dekk med plast. La dem avkjøle seg helt før servering. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.