Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg melen potet for eksempel Beate, Kerrs Pink eller mandelpotet
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 dl siktet rugmel
Del

Potetlomper

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Potetlomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som, og du belønnes med noen fantastisk gode lomper. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag disse potetlompene selv!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg melen potet for eksempel Beate, Kerrs Pink eller mandelpotet
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 dl siktet rugmel

Slik gjør du

Denne oppskriften gir 12 til 14 lomper.

  1. Kok poteter med skallet på. Skrell dem etter koking.
  2. Mos potetene sammen med 1 ts salt.
  3. Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel. 
  4. Del opp i 12-14 emner, og kjevle dem ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter. 
  5. Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende slik at de holder seg myke og gode.

Du kan servere potetlomper på samme måte som potetlefser. Prøv for eksempel lefserull med sylte, lefserull med fenalår, lefseruller med lammerull eller lefse med sild og poteter.

Har du egen takke, så kanskje du også vil prøve deg på å bake kling? Kling er søte lefser.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant