Potetlomper

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Potetlomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som, og du belønnes med noen fantastisk gode lomper. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag disse potetlompene selv!

Ingredienser

1 Porsjoner
  • 1 kg potet
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 dl siktet rugmel

Hvetemel til utbaking

Slik gjør du

 

Denne oppskriften gir 12 til 14 lomper.
  1. Kok poteter med skallet på. Skrell dem etter koking.
  2. Mos potetene sammen med 1 ts salt.
  3. Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel. 
  4. Del opp i 12-14 emner som kjevles ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter. 
  5. Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende slik at de holder seg myke og gode.

Har du egen takke, så kanskje du også vil prøve deg på å bake kling? Kling er søte lefser.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.