Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelagde lomper

Potetlomper

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon av denne oppskriften gir 12 til 14 lomper.

  • 1 kg melen potet , for eksempel Beate, Kerrs Pink, Pimpernel el. mandelpotet
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl hvetemel + mel til utbaking
  • 1 dl siktet rugmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1008 kcal
Fett 4 g
Protein 28 g
Karbohydrater 195 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Potetlomper er typisk norsk. Det er ikke så vanskelig å lage som det høres ut som, og du belønnes med noen fantastisk gode lomper. Prøv deg i våre forfedres fotspor og lag disse potetlompene selv!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon av denne oppskriften gir 12 til 14 lomper.

  • 1 kg melen potet , for eksempel Beate, Kerrs Pink, Pimpernel el. mandelpotet
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl hvetemel + mel til utbaking
  • 1 dl siktet rugmel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1008 kcal
Fett 4 g
Protein 28 g
Karbohydrater 195 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan servere potetlomper på samme måte som potetlefser. Prøv for eksempel lefserull med sylte, lefserull med fenalår, lefseruller med lammerull eller lefse med sild og poteter.

Har du egen takke, så kanskje du også vil prøve deg på å bake kling? Kling er søte lefser.

Hjemmelagde lomper

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11932, server:MP-PRD-WEB15 25.10.2024 17:47:12