Frisk salsa

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En hjemmelagd salsa med paprika, vårløk, cherrytomater og avokado. Limedressingen med cajennepepper gjør salsaen ekstra frisk og samtidig litt spicy!

Ingredienser

Dressing:

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,5 ts flaksalt

Salsa:

  • 1 stk. gul paprika
  • 1 pakke cherrytomat (á 250 g)
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. avokado
  • 3 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

1. Riv hvitløk på et lite rivjern. Visp sammen revet hvitløk, olivenolje, limesaft og kajennepepper til dressing i en bolle. Smak til med salt.

2. Rens paprika for stilk og frøkapsel. Del paprikaen i små terninger. Del cherrytomater i fire og hakk vårløk. Ha grønnsakene i bollen med dressingen.

3. Del avokado i to. Fjern stein. Bruk en skje og ta kjøttet ut fra avokadoskallet. Del avokadokjøttet i mindre biter og ha det i bollen med resten av grønnsakene.

4. Finhakk koriander, ha det i bollen og bland alt godt sammen.

Server salsaen som tilbehør til grillmaten, tacoen eller toppet på en skive brød.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.