BBQ kyllingklubber
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Marinerte kyllingklubber med koreanske smaker - grillet på grillen til de er saftige og møre. Spis dem som en snackrett, en del av tapasbordet eller server dem med ris, kimchi og friske grønnsaker.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. kyllingklubbe (nederste delen av kyllinglåret) -
3 ss soyasaus -
2 ss sesamolje -
1 ss flytende honning -
1 ss brunt sukker -
2 ts riseddik -
saft av
1 stk. lime -
1 båt revet hvitløk -
1 ts revet frisk ingefær -
0,5 potte frisk koriander til servering -
1 stk. grønn chili i skiver -
2 ts sesamfrø til pynt
Slik gjør du
- Bland sammen soyasaus, sesamolje, honning, sukker, riseddik, limesaft, revet hvitløk og revet ingefær i en liten skål.
- Ha kyllingklubbene i en dobbel pose, og hell på marinaden. Vend litt rundt på posen slik at marinaden fordeler seg jevnt.
- Knyt igjen posen og la klubbene marinere minst 30 minutter, gjerne lengre.
- Ha klubbene med marinaden i en ildfast form om du skal steke i ovnen, eller en aluminiumsform om du skal grille.
- Sett formen i ovnen på 200 °C, eller på grillen, og stek klubbene i 30-35 minutter. Vil du ha ekstra grillstriper på dem kan du brune dem litt direkte på grillen først, og deretter legge dem tilbake i formen med marinaden. Litt mer grisete, men gir mer grillsmak.
- Snu dem ofte, slik at de ikke brenner seg i formen. Og bruk gjerne en pensel for å pensle over marinaden fra formen under grillingen. Dersom marinaden begynner å svi seg i formen, tilsett litt vann.
Anrett kyllingklubbene på fat, drypp over kjøttsaften fra grillingen og pynt med koriander, grønn chili i skiver og sesamfrø. Server retten som en del av et tapasbord eller som en egen rett med kokt ris, friske grønnsaker og kimchi.