Wontonsalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Friterte og sprø wontons fylt med kjøttdeig av svin smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam smaker helt himmelsk! Sammen med en digg asiatisk-inspirert salat blir dette en skikkelig frisk koserett. Oppskriften gir ca. 7-8 wontons per porsjon. Du kan også lage denne i mindre porsjoner og servere den som en smårett.

Ingredienser

  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk finsnittet vårløk
  • 12 stk finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • 12 ts sesamolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 12 pk wontonpapir a 200 g
  • 12 stk eggehvite
  • 2 dl olje til fritering

Salat:

  • 1 pk cherrytomat
  • 3 stk vårløk
  • 1 stk agurk
  • 2 ss frisk koriander
  • 1 ss frisk mynte

Dressing:

  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 12 ts rød chili

Slik gjør du

  1. Gjør klar grønnsaker og urter til salaten. Del cherrytomat i 4, finsnitt vårløk, skjær agurk i tynne strimler (bruk gjerne en ostehøvel) og hakk koriander og mynte. 
  2. Lag dressing: Rør sammen fiskesaus, limesaft, soyasaus, sukker og chili. Rør til sukkeret er oppløst, og bland dressingen inn i grønnsakene (spar urtene til servering).
  3. Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.
  4. Fyll en og en wonton. Legg en teskje fyll midt i hvert wonton-ark. Bruk litt eggehvite som lim langs alle kantene. Brett deigen sammen rundt fyllet, klem lett godt sammen, slik at det blir tett.
  5. Varm olje i en dyp gryte og friter wonton’ene til de er sprø og har en lys gyllen farge og fyllet er gjennomstekte, ca. 3-4 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.

Anrett wontons sammen med den friske salaten og dryss over urter.   

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.