Ingredienser

  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts sesamolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 0,5 pk wontonpapir a 200 g
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 2 dl olje til fritering

Salat:

  • 1 pk cherrytomat
  • 3 stk. vårløk
  • 1 stk. agurk
  • 2 ss frisk koriander
  • 1 ss frisk mynte

Dressing:

  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts rød chili
Del

Wontonsalat

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Friterte og sprø wontons fylt med kjøttdeig av svin smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam smaker helt himmelsk! Sammen med en digg asiatisk-inspirert salat blir dette en skikkelig frisk koserett. Oppskriften gir ca. 7-8 wontons per porsjon. Du kan også lage denne i mindre porsjoner og servere den som en smårett.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts sesamolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 0,5 pk wontonpapir a 200 g
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 2 dl olje til fritering

Salat:

  • 1 pk cherrytomat
  • 3 stk. vårløk
  • 1 stk. agurk
  • 2 ss frisk koriander
  • 1 ss frisk mynte

Dressing:

  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts rød chili

Slik gjør du

  1. Gjør klar grønnsaker og urter til salaten. Del cherrytomat i 4, finsnitt vårløk, skjær agurk i tynne strimler (bruk gjerne en ostehøvel) og hakk koriander og mynte. 
  2. Lag dressing: Rør sammen fiskesaus, limesaft, soyasaus, sukker og chili. Rør til sukkeret er oppløst, og bland dressingen inn i grønnsakene (spar urtene til servering).
  3. Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.
  4. Fyll en og en wonton. Legg en teskje fyll midt i hvert wonton-ark. Bruk litt eggehvite som lim langs alle kantene. Brett deigen sammen rundt fyllet, klem lett godt sammen, slik at det blir tett.
  5. Varm olje i en dyp gryte og friter wonton’ene til de er sprø og har en lys gyllen farge og fyllet er gjennomstekte, ca. 3-4 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.

Anrett wontons sammen med den friske salaten og dryss over urter.   

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant