Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammepanne med gresk vri

Greskinspirert lammepanne

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ferdigstekt benfritt lammekjøtt
  • 600 g kokte poteter
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn squash
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 ss olivenolje
  • 1,5 ts tørket oregano
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron

Avokado-tzatziki

  • 1 stk. avokado
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2,5 dl gresk yoghurt
  • 1 båt hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 1 ss finhakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 667 kcal
Fett 38 g
Protein 38 g
Karbohydrater 37 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En herlig lammepanne, inspirert av greske sommerkvelder. Denne middagen er super å lage med rester av lammestek.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ferdigstekt benfritt lammekjøtt
  • 600 g kokte poteter
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn squash
  • 0,5 stk. rødløk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 ss olivenolje
  • 1,5 ts tørket oregano
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron

Avokado-tzatziki

  • 1 stk. avokado
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2,5 dl gresk yoghurt
  • 1 båt hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 1 ss finhakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 667 kcal
Fett 38 g
Protein 38 g
Karbohydrater 37 g

Slik gjør du

  1. Skjær rester av lammekjøtt i biter på ca. 3x3 cm. Del poteter, paprika i biter. Ha alt i en bolle sammen med olivenolje, tørket oregano og sitronsaft. Bland godt. Legg alt i en romslig ildfast form eller langpanne og bre det utover. Krydre med salt og kvernet pepper.
  2. Plasser midt i ovnen og stek på 220 °C til kjøtt og poteter har fått fin farge og paprika og løk er mykt.
  3. Del avokado i to og ta ut stenen. Ta avokadokjøttet ut av skallet, og knus det grovt med en gaffel. Finhakk rødløk.
  4. Bland alle ingrediensene og smak til med salt, krydder og urter.
  5. Ta kjøttet ut av stekeovnen og dryss over revet sitronskall. Server med en gang sammen med avokado-tzatziki.
Er det igjen grønnsaker fra lammestek-middagen, så er de også supre å steke inkludere i retten. Del om nødvendig grønnsakene i mindre biter og bland dem med olje, sitronsaft og oregano sammen med kjøttet.
 
Vil du ha flere tips? Vi har mange oppskrifter du kan lage med rester av lammelår og lammestek.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 10.12.2024 03:09:16