Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammepanne med gresk vri

Greskinspirert lammepanne

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g rester av lammestek
  • 600 g kokte poteter
  • 1 stk. rød paprika
  • 4 ss olivenolje
  • 1,5 ts tørket oregano
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Avokado-tzatziki:

  • 1 stk. avokado
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2,5 dl gresk yoghurt
  • 1 båt hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 1 ss finhakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 663 kcal
Fett 31 g
Protein 60 g
Karbohydrater 34 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En herlig lammepanne, inspirert av greske sommerkvelder. Denne middagen er super å lage med rester av lammestek.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g rester av lammestek
  • 600 g kokte poteter
  • 1 stk. rød paprika
  • 4 ss olivenolje
  • 1,5 ts tørket oregano
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Avokado-tzatziki:

  • 1 stk. avokado
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2,5 dl gresk yoghurt
  • 1 båt hvitløk
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 1 ss finhakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 663 kcal
Fett 31 g
Protein 60 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Er det igjen grønnsaker fra lammestek-middagen, så er de også supre å steke inkludere i retten. Del om nødvendig grønnsakene i mindre biter og bland dem med olje, sitronsaft og oregano sammen med kjøttet. Vil du ha flere tips? Vi har mange oppskrifter du kan lage med rester av lammelår og lammestek.
Er det igjen grønnsaker fra lammestek-middagen, så er de også supre å inkludere i retten. Del grønnsakene i mindre biter om nødvendig, og bland sammen med olje, sitronsaft og oregano sammen med kjøttet.
 
Vil du ha flere tips? Vi har mange oppskrifter du kan lage med rester av lammelår og lammestek.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB14 19.07.2025 03:56:09