Sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Hvis du er på jakt etter å imponere gjestene dine, har du kommet til den rette oppskriften. Lammecarré er en delikatesse. Kjøttet er mørt, saftig og smakfullt. Og den er flott og morsom å servere.

Ingredienser

  • 1,2 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss grov sennep , gjerne rød Dijon

Søte rotgrønnsaker:

  • 500 g gulrot
  • 500 g kålrot
  • 500 g sellerirot
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss smør
  • 3 ss finhakket frisk estragon
  • 1 ts salt

Potet- og løkstabler:

  • 4 stk. store potet
  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Saus:

  • 1 ss grov sennep
  • 4 ss soyasaus
  • ca. 1,5 dl kraft fra steken
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. Salte og pepre kjøttet og brun det raskt i en stekepanne. Smør det inn med sennep og ha det i en ildfast form. Stekes på 175 grader i ca 20 minutter. Tas ut når steketermometeret viser 60 graders kjernetemperatur.
  2. Skrell og kutt grønnsakene i tykke fyrstikkliknende biter (Julienne) og ha de i en ildfast form sammen med salt og smør. Bakes i ovn på 175 grader i ca 45 minutter. Vend inn estragon før servering.
  3. Potetene skrelles og skjæres i tynne skiver. Det samme med rødløken. Lag stabler med lagvis potet, løk, timian og krydder inne i en metallring, eller så kan du fylle det i små ildfaste former. Bakes i ovn på 175 grader i ca 45 -60 minutter.
  4. Sausen lages ved å ha sennep, soya, sjy i en liten kjele. Kok opp og rør inn smør før servering.

Vi anbefaler også oppskriften på lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus. Det smaker nydelig!

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.