Soyaglasert lammecarré med pære

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Norsk lammecarré er skikkelig godt! Kombinert med stekte pærer, kokte småpoteter og vårløk blir denne glaserte utgaven et digg måltid man bare må dele med gode venner.

Ingredienser

  • 2 stk hel lammecarré à ca 350 gram
  • 2 ss smør eller margarin

Glaze:

  • 6 ss lønnesirup
  • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss ristede sesamfrø

Du trenger også:

  • 12 stk små potet
  • 3 stk pære
  • 1 ss smør til steking
  • 2 stk finsnittet vårløk

Slik gjør du

  1. Skjær lammecarré i koteletter ved å føre en skarp kniv inn mellom ribbenene. La det være to ben på hver kotelett. 
  2. Varm en stekepanne og ha i det meste av smøret. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Krydre med salt og pepper og brun kotelettene godt på begge sider. Legg kotelettene over i en ildfast form.
  3. Bland alle ingrediensene til glace i en liten kjele og kok opp. Når glacen er sirupstykk heller du den over kjøttet og vender godt på det slik at alle sider er godt dekket.  
  4.  Sett formen midt i ovnen på 125 °C. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Lite stekt: 55 °C, medium: 60-65 °C, medium pluss: 70 °C, gjennomstekt: 75 °C.
  5. Kok potetene møre.
  6. Del pærene seks båter og ta ut kjernehuset. Stek båtene i varm panne med resten av smøret til de er knapt møre. 
Ristede sesamfrø: Ha sesamfrøene i en tørr stekepanne og rist dem over høy varme til de har blitt vakkert gylne.

Anrett lammecarré-kotelettene på et stort fat sammen med kokte småpoteter, stekt pære og finsnittet vårløk. Drypp resten av glacen over.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.