Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammecarré med blomkålpuré

Lammecarré med blomkålpuré

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lammecarré à ca 350 gram
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Urteskorpe:

  • 200 g daggammelt brød
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 bunt bladpersille
  • 30 g pinjekjerner
  • 10 g revet parmesan
  • 50 g smør

Blomkålpuré:

  • 1 stk. blomkål
  • 1 ss smør
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ss smør til steking
  • 1 ts olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lammecarré er en av de aller edleste stykkene av lam. Servert med supersmooth blomkålpuré med på laget blir dette en vinner på gjestebordet.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lammecarré à ca 350 gram
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Urteskorpe:

  • 200 g daggammelt brød
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 bunt bladpersille
  • 30 g pinjekjerner
  • 10 g revet parmesan
  • 50 g smør

Blomkålpuré:

  • 1 stk. blomkål
  • 1 ss smør
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,5 ss smør til steking
  • 1 ts olivenolje

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene til urteskorpe i en hurtighakker og kjør til alt er godt blandet. Legg blandingen mellom to lag plastfolie og trykk blandingen flat med hendene.
  2. Legg urteskorpen i kjøleskap (med plastfolie på) til den har stivnet. Dette tar ca. 5 minutter. 
  3. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider. Legg kjøttet over i en ildfast form.
  4. Ta urteskorpen ut av kjøleskapet, legg den på en skjærefjøl og fjern folien. Skjær til to rektangulære biter som passer på lammecarréenes kjøttside og legg dem på.
  5. Sett formen inn i forvarmet ovn på 125 °C. Bruk et steketermometer og stek i ca. 20 minutter til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, medium plusss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  6. Fjern bladene på blomkålen og del den i buketter. Bruk rotfestet også. 
  7. Legg blomkålen i en kjele og hell på vann så det dekker. Kok blomkålen veldig mør.
  8. Hell av kokevannet, ta ut et par stilker til steking og la resten av blomkålen dampe seg tørr i et par minutter. Kjør blomkål med stavmikser eller hurtigmikser til helt glatt og kremet puré.
  9. Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Stek de små blomkålbukettene kjapt i varm panne med smør. Ha puréen i en serveringsbolle, dryss over stekt blomkål og drinkle litt olivenolje over purèen rett før servering.

Server lammecarré med blomkålpuré og gjerne noen gode poteter.

Vi anbefaler også oppskriften på lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus. Det smaker nydelig!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 15.07.2024 07:10:34