Lammecarré med nøttedigg

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lammecarré er tingen når du vil imponere gjestene med noe virkelig godt! Denne retten smaker vidunderlig godt og er enkel å lykkes med.

Ingredienser

  • 1,2 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin

  • 8 stk. persillerot
  • 8 stk. plomme , gjerne røde
  • 1 ss olje
  • 1 ss flytende honning

Nøttedigg:

  • 3 ss virgin olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 20 blad frisk basilikum
  • 30 g valnøttkjerner

Slik gjør du

  1. Ha på salt og pepper på kjøttet og brun det godt på alle sider i en stekepanne. Legg det over på en langpanne.
  2. Skrell persillerøtter med potetskreller og del dem i to. Del plommer i to og fjern steinene. Legg persillerøttene og de halve plommene i en bolle med olje og honning. Vend det sammen og legg det på siden av lammekjøttet i langpanna.
  3. Sett stekebrettet i ovn på 125 °C. Steketid på lammecarréen avhenger av tykkelsen på kjøttet, og hvor mye varme kjøttet har fått under bruningen i pannen. Beregn ca. 25 minutter. For best resultat bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er lite stekt ved 55 °C, medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  4. Mens kjøtt og grønnsaker steker lager du nøttedigg. Ha olivenolje, finhakket hvitløk, basilikum og valnøtter i en liten gryte. Rør mens du varmer opp til den er lun.
  5. Ta ut lammecarréen og la den hvile 5-10 minutter. Dersom grønnsakene trenger litt mer tid, skru opp varmen på ovnen til 200 °C, og stek til grønnsakene er gyllne. 
  6. Skjær carreen i porsjonsstykker eller skiver og server med grønnsaker og nøttedigg. Nykokte mandelpoteter smaker også godt til.

Vi anbefaler også oppskriften på lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus. Det smaker nydelig!

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.