Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammecarré rask

Ingredienser

  • 1,2 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin

  • 8 stk. persillerot
  • 8 stk. plomme , gjerne røde
  • 1 ss olje
  • 1 ss flytende honning

Nøttedigg:

  • 3 ss virgin olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 20 blader frisk basilikum
  • 30 g valnøttkjerner
Del

Lammecarré med nøttedigg

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammecarré er perfekt når du vil imponere gjestene med noe virkelig godt! Denne retten smaker vidunderlig godt og er enkel å lykkes med.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1,2 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin

  • 8 stk. persillerot
  • 8 stk. plomme , gjerne røde
  • 1 ss olje
  • 1 ss flytende honning

Nøttedigg:

  • 3 ss virgin olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 20 blader frisk basilikum
  • 30 g valnøttkjerner

Slik gjør du

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider. Legg kjøttet over i en langpanne.
  2. Skrell persillerøtter med potetskreller og del dem i to. Del plommer i to og fjern steinene. Legg persillerøttene og de halve plommene i en bolle med olje og honning. Vend det sammen og legg det på siden av lammekjøttet i langpanna.
  3. Sett langpannen i forvarmet ovn på 125 °C. Steketid på lammecarréen avhenger av tykkelsen på kjøttet, og hvor mye varme kjøttet har fått under bruningen i pannen. Beregn ca. 25 minutter. For best resultat bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er lite stekt ved 55 °C, medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  4. Mens kjøtt og grønnsaker steker lager du nøttedigg. Ha olivenolje, finhakket hvitløk, basilikum og valnøtter i en liten gryte. Rør mens du varmer opp til den er lun.
  5. Ta ut lammecarréen og la den hvile 5-10 minutter. Dersom grønnsakene trenger litt mer tid, skru opp varmen på ovnen til 220 °C, og stek til grønnsakene er gyllne. 
  6. Skjær carréen i porsjonsstykker eller skiver og server med grønnsaker og nøttedigg. Nykokte mandelpoteter smaker også godt til.

Vi anbefaler også oppskriften på lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus. Det smaker nydelig!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB12 26.03.2023 17:34:35