Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
LAMMECARRÉ MED TIMIANSMØR

Lammecarré med timiansmør

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lammecarré (á 350 gram)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss margarin til steking

Glaserte rotgrønnsaker

  • 4 stk. gulrot
  • 4 stk. persillerot
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
  • 2 ss honning
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Timiansmør

  • 200 g romtemperert smør
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammecarrè er et av de aller edleste stykkene av lam. Servert sammen med glaserte rotgrønnsaker og timiansmør er dette som ekte festmat å regne. Enkelt og utrolig godt. 

Lammecarré er et av de aller edleste stykkene av lam. Norsk lammecarré servert sammen med glaserte rotgrønnsaker og timiansmør er skikkelig ekte festmat. Enkelt og utrolig godt. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lammecarré (á 350 gram)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss margarin til steking

Glaserte rotgrønnsaker

  • 4 stk. gulrot
  • 4 stk. persillerot
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
  • 2 ss honning
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Timiansmør

  • 200 g romtemperert smør
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Snitt et rutemønster i fettsiden på lammecarrèene. Bruk en skarp og spiss kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider. Ha hvitløksbåter i pannen mot slutten av bruningen. 
  3. Legg kjøttet og hvitløken over i en ildfast form. Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det. 
  4. Pisk sammen ingredienser til timiansmør i en kjøkkenmaskin til du får et kremet og luftig smør. Sett smøret til side.
  5. Skrell grønnsaker og kutt dem i terninger. Kok grønnsaksterningene så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet på grønnsakene.
  6. Stek grønnsakene i en varm stekepanne med smør til de får en fin gyllen farge. Ha i honning og dryss over hakket bladpersille. Krydre med salt og pepper.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Server gjerne med hasselbackpoteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 24.07.2024 20:10:17