Parmesandekket lammecarré med søtpotetmos

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lammecarré er både godt og lekkert. Den salte parmesanskorpen balanseres fint mot det saftige lammekjøttet og den søte mosen.

Ingredienser

4 Porsjoner
  • 1,5 kg lammecarré
  • 4 ss olje
  • 2 ss honning
  • 2 ss grov sennep
  • 3 skive tørt brød
  • 60 g finrevet parmesan
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. egg

Søtpotetmos:

  • 3 stk. søtpotet
  • 1 stk. bakepotet
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Brun kjøttet raskt i en stekepanne og legg det i en ildfast form med bena opp. Bland honning og sennep og pensle over.
  2. Skrell potet og gulrot, del dem i biter, og kok dem møre.
  3. Kjør brød, parmesan, hvitløk, rosmarin, salt og pepper til finsmulet i en kjøkkenmaskin. Pisk egg lett sammen i en bolle og ha i blandingen. Dekk lammecarréen med parmesanblandingen og stek kjøttet i ovnen på 175 °C. Steketid på lammecarréen avhenger av tykkelsen på kjøttet, og hvor mye varme kjøttet har fått under bruningen i pannen. Beregn ca. 20 minutter. For best resultat bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er lite stekt ved 55 °C, medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C. La kjøttet hvile ca. 10 minutter før servering.
  4. Hell vann av grønnsakene og mos dem grovt sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
  5. Del lammecarreen i skiver, ett ben per skive.

Server skiver av parmesandekket lammecarré med søtpotetmos.

Vi anbefaler også oppskriften på lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus. Det smaker nydelig!

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.