Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pai med rabarbra

Pai med rabarbra

Ingredienser

porsjoner

Paideig:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt

Rabarbrafyll 1:

  • 200 g rabarbra
  • 0,5 dl vann
  • 100 g sukker

Rabarbrafyll 2:

  • 400 g rabarbra
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • frø fra 1 stk. vaniljestang

Topping:

  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling
  • 4 ss mandelflak
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sprø paibunn med syrlig rabarbra blir en lekker galette, eller rabarbrapai om du vil. Server den gjerne med hjemmelaget iskrem.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Paideig:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt

Rabarbrafyll 1:

  • 200 g rabarbra
  • 0,5 dl vann
  • 100 g sukker

Rabarbrafyll 2:

  • 400 g rabarbra
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • frø fra 1 stk. vaniljestang

Topping:

  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling
  • 4 ss mandelflak

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett vann og salt og kna deigen til den er smidig. Tilsett litt mer mel om den er for bløt. Deigen kan også lages i hurtigmikser.
  2. La deigen hvile i ca. 30 minutter i kjøleskapet. (Deigen kan også oppbevares i kjøleskap i ca. én uke).
  3. Skyll rabarbra, skjær av topp og bunn, og skrell om nødvendig. Kutt 1/3 del av rabarbraen i 5-6 cm lange staver, del også stavene i to på langs om de er tykke. 
  4. Kok opp en kjele med vann og sukker, og eventuelt rabarbraskrell. La rabarbrastavene trekke i laken til de er så vidt møre. Ta opp stavene, kast skallet og reduser laken til den har blitt tykk - avkjøl laken og server den som saus til paien.  
  5. Kutt resten av rabarbraen (2/3) i 2 cm tykke biter. Bland bitene med sukker, potetmel og frø fra vaniljestang. Obs! Bland alt sammen rett før du skal legge det på paibunnen ettersom det vil væske seg om det blir stående litt.
  6. Varm stekeovnen til 200 °C. Sett et stekebrett opp ned på nest nederste rille i ovnen. Brettet blir da varmt, og vil sette igang stekingen av bunnen raskere. 
  7. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse, legg den på et ark bakepapir. 
  8. Legg bitene med rabarbra på midten av paibunnen, la det være igjen 4-5 cm deig rundt som du kan brette over.
  9. Legg stavene i et fint mønster oppå bitene med rabarbra, brett inn deigen rundt hele kanten. 
  10. Pensle kanten av deigen med et sammenvispet egg, og dryss på mandelflak. 
  11. Dra arket med bakepapir som paien ligger på forsiktig over på det varme brettet i ovnen. Stek paien til den har fått en gyllen og fin farge, ca. 30 minutter. 

Server paien med hjemmelaget iskrem eller en deilig vaniljesaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 26.04.2024 10:27:19