Indrefilet av rein med soppstuing

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefilet av reinsdyr er et magisk mørt stykke kjøtt. Sammen med kremet soppstuing og småpoteter har du en deilig rett du kan servere til gjestene dine. Vilt godt, fra naturen!

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g indrefilet av reinsdyr
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 stilker frisk timian (kan sløyfes)

Soppstuing:

  • 500 g aromasopp , eller sjampinjong
  • 1 stk. løk
  • 1 ss smør til steking
  • 3 dl kremfløte , eller matfløte
  • 1 ss soyasaus
  • 2 stilker frisk timian

Tilbehør:

  • 400 g små potet
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 0,5 ts salt , gjerne flaksalt
  • 4 ss rørt tyttebær

Slik gjør du

  1. Rens sopp og skjær den i mindre biter eller skiver.
  2. Rens løk og finhakk den.
  3. Stek sopp og løk gyllen i en stekepanne med smør. Tilsett créme fraîche eller fløte og la sausen koke et par minutter til den tykner. Smak til med soyasaus og litt hakket timian, eventuelt også salt og pepper. Tilsett litt vann om sausen blir for tykk.
  4. Kok potet i en kjele med lettsaltet vann til de er møre. Hell av kokevannet, og ha olje, finhakket persille og salt på potetene. 
  5. Krydre indrefiletene med salt og pepper. 
  6. Stek indrefiletene i en varm stekepanne med smør, 1-2 minutter på hver side. Ha gjerne med et par kvister timian i pannen for ekstra smak. Legg filetene til hviling i 5 minutter før du skjærer i dem. Les gjerne mer om hvordan steke reinsdyrfilet.

Server indrefilet av rein i skiver med soppstuing, poteter, tyttebær og frisk timian. Dryss gjerne på litt nykvernet pepper før servering.