Råvareinformasjon
Flatbiff er et magert og stort stykke kjøtt som egner seg til en rekke retter. Et godt kjent bruksområde er til klassisk roastbiff eller oksestek, men flatbiff er også godt grytekjøtt. Kjøttet kan skjæres i strimler, og både wokes, sautéeres eller kokes for rask tilberedning.
Når flatbiff tilberedes riktig, er det kjent for å gi et mørt og smakfullt resultat. Det må også nevnes at stykningsdelen er grunnlaget for minuttbiff, og den britiske retten "London Broil". Med sin allsidighet, er flatbiff et utmerket valg både til hverdagslige- og festlige anledninger.
Mengdeberegning:
150 – 200 gram per person.
Næringsinnhold per 100 gram:
Spiselig del: 100%
Kilokalorier/kilojoule: 114 kcal/ 408 kJ
Fett 2,5 %
Protein: 22,8 %
Karbohydrater: 0 %
Oppbevaring/holdbarhet:
Om kjøttet oppbevares riktig, er holdbarheten minst 5 dager i kjøleskap. Den kan vakuumpakkes for lenger holdbarhet. Mange synes kjøttet blir bedre om det får ligge en god stund lenger enn oppgitt holdbarhetsdato. Dette forutsetter riktig oppbevaring og emballasje. Så lenge kjøttet lukter godt og har en frisk farge, er det ingenting i veien for å spise det.
Hvor på dyret:
Flatbiff er et kjøttstykke fra bakparten av dyret, og sitter på innsiden og baksiden av låret, nærmere kneet og halen. Det er en av de største musklene på låret, og dermed en av de største stykningsdelene på dyret. Det er vanlig at flatbiff deles opp i mindre deler og selges i separate stykker i butikken.
Servering:
Her er det flere muligheter. Den kan (1) tilberedes hel og serveres i skiver, (2) skjæres i mindre biter til gryte og wok eller (3) skjæres i 2 cm tykke skiver og stekes som biff.