Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Peppersaus

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ts grønne pepperkorn eller 1 ts syltet pepper
  • 1 ts rosépepper
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 dl oksekraft eller buljong
  • 0,25 ts salt
Del

Peppersaus

(2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En fyldig saus med god smak av pepper. Laget slik ekte peppersaus skal være. Passer utmerket til biff, og alle stekte og grillede retter av storfe og svinekjøtt.

  

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ts grønne pepperkorn eller 1 ts syltet pepper
  • 1 ts rosépepper
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 dl oksekraft eller buljong
  • 0,25 ts salt

Slik gjør du

  1. Knus rosé- og grønnpepper i en morter eller legg dem i en pose og bank litt på posen.
  2. Smelt smør i en liten kjele. Fres finhakket sjalottløk i smøret til løken er blank. Ha i knuste pepperkorn og fres et par minutter til.
  3. Hell i kraft eller buljong og fløte. Kok opp og la sausen koke til den tykner litt. Du kan jevne sausen med litt maizenna blandet med vann dersom du ikke syns den er tykk nok.
  4. Smak til med salt, eventuelt litt mer pepper om du ikke syns den er sterk nok. Tilsett noen dråper sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge på sausen din. Tilsett litt mer kraft eller fløte om sausen er for tykk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB12 27.01.2023 22:08:45