Alt i en form

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Enklere kan det knapt gjøres å lage middag fra bunnen! Bland alle ingrediensene i samme form, sett formen i ovnen og la resten gå av seg selv mens du gjør noe helt annet.

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts olje
  • 6 dl varm hønsebuljong (utblandet)
  • 12 ts gurkemeie (kan utelates)
  • 1 båt revet hvitløk
  • 6 dl ukokt hurtigris
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk rød paprika
  • 2 dl frosne erter
  • 2 stilker grovhakket bladpersille
Vis næringsinnhold
Energi
413kcal
Fett
3.8g
Protein
40.8g
Karbohydrater
51.5g
Jern
3.6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Bland strimlet svinekjøtt sammen med spisskummen, paprika, olje, litt salt og pepper i en bolle, sett til side.
  2. Kok opp buljong, og rør inn gurkemeie og revet hvitløk.
  3. Ha ris i en ildfast form. Skjær vårløk i grove biter, paprika i store terninger og bland det i risen. Ha også i erter og hell over buljongen.
  4. Fordel kjøttet på toppen og sett formen midt i ovnen på 180° C i ca. 20 minutter. Sjekk at risen er gjennomkokt. Sett på grillelementet eller overvarme og stek videre i 3-5 minutter for å få en gyllen farge på kjøttet.

Dryss over litt grovhakket bladpersille og server gjerne alt i et - formen med litt godt brød. 

Server gjerne med ferskt brød og salat.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.