Laks med ingefærglaze

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Dette er en rask hverdagsrett som smaker fantastisk. Laks og asiatiske smaker passer godt sammen, og gir den tradisjonelle laksemiddagen en spennende vri. 

Ingredienser

  • 800 g laksefilet med skinn
  • 1 bit valnøttstor frisk ingefær
  • 2 båt hvitløk
  • 5 ss soyasaus
  • 2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • ½ ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 stk lime
  • 1 ss soyaolje
  • 1 pk sukkererter
  • 1 ss olje til steking av sukkererter
  • 400 g nudler
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus) til servering

Slik gjør du

  1. Finhakk eller -riv ingefær og hvitløk. Bland sammen ingefær, hvitløk, soyasaus, ketjap manis, sriracha og brunt sukker i en liten kjele. Del lime i to og press saften av den ene halvparten i kjelen. La glazen koke til den tykner og blir sirupsaktig. Dette kan ta noen minutter. Pass på at den ikke blir brent.
  2. Forvarm stekeovnen til 125 °C.
  3. Smør en ildfast form med olje og legg i laksefileten med skinnsiden ned. Pensle fileten godt med sausen.
  4. Plasser formen midt i ovnen i 10 minutter. Pensle igjen med sausen, og bak i ytterligere 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten. Bruk gjerne steketermometer, kjernetemperaturen skal være 50-55 °C. Fisken skal gi litt motstand når du trykker på den.
  5. Kok nudler etter anvisning på pakken mens fisken står i ovnen.
  6. Skjær sukkererter i fine strimler på langs, og fres dem raskt i en varm stekepanne med olje. Dryss med litt salt.
  7. Del resten av limen i båter og server laksen med limebåter, soyasaus, sriracha og kokte nudler.
    Sriracha-saus er en sterk, aromatisk chilisaus som du får i innvandrerbutikker. Den kan erstattes av en annen type chilisaus eller rød currypasta.
     
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.