Ingredienser

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 stk. blomkål
  • 100 g tørkede tranebær
  • 60 g pinjekjerner

Honningdressing:

  • 3 ss majones
  • 1 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • 2 ss flytende honning
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Brokkoli- og blomkålsalat med kremet honningdressing

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Brokkolisalat er populært tilbehør til ribbe, lammestek eller andre kjøttretter. Her er en variant med en kremet og god honningdressing. Salaten kan med fordel lages dagen før den skal serveres.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 stk. blomkål
  • 100 g tørkede tranebær
  • 60 g pinjekjerner

Honningdressing:

  • 3 ss majones
  • 1 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • 2 ss flytende honning
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kutt blomkål og brokkoli i små buketter. Bruk stilken også (skrell den tykkeste stilken og skjær av den nederste delen, som ofte er trevlete).
  2. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er gylne.
  3. Legg blomkål, brokkoli, tørkede tranebær og pinjekjerner på et fat, gjerne hver for seg slik at man kan forsyne seg med det man vil ha.
  4. Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. 
Dressingen kan gjerne stå litt for å trekke smak og kan med fordel lages dagen i forveien.

Server brokkoli- og blomkålsalat med kremet honningdressing.

 

Ta gjerne en titt på klassisk brokkolisalat med bacon. Det er en nydelig salat som passer godt på et koldtbord eller som tilbehør til kylling, kalkun eller svinekjøtt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant