Brokkoli- og blomkålsalat med kremet honningdressing

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Denne enkle salaten kan nytes som et eget måltid, som en av flere retter, som tilbehør til ribbe, lammestek eller andre kjøttretter. Den er rask å tilberede, og kan med fordel lages dagen før den skal serveres.

Ingredienser

  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk blomkål
  • 100 g tørkede tranebær
  • 60 g pinjekjerner

Honningdressing:

  • 3 ss majones
  • 1 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • 2 ss flytende honning
  • saften av 12 stk sitron
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kutt blomkål og brokkoli i små buketter. Bruk stilken også (skrell den tykkeste stilken og skjær av den nederste delen, som ofte er trevlete).
  2. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er gylne.
  3. Legg blomkål, brokkoli, tørkede tranebær og pinjekjerner på et fat, gjerne hver for seg slik at man kan forsyne seg med det man vil ha.
  4. Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. 
Dressingen kan gjerne stå litt for å trekke smak og kan med fordel lages dagen i forveien.

Server brokkoli- og blomkålsalat med kremet honningdressing.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.