Blomkål- og brokkolisalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Tynne, tynne skiver av blomkål og brokkoli og en enkel dressing av sitron. Enkelt, raskt, sunt og veldig godt som tilbehør til sommerens grillmat både med og uten kjøtt. 

Ingredienser

  • ½ stk blomkål
  • ½ stk brokkoli
  • 1 stk sitron
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Del blomkål og brokkoli i buketter og bruk en skarp kniv eller mandolin og skjær bukettene i så tynne skiver som mulig. Det gjør ingenting at det smuler litt - alt går i salaten.
  2. Skjær av det grove skallet på stilkene og kutt dem også så tynt som mulig.
  3. Ha alt i en bolle og press over sitronsaft. Tilsett olivenolje og smak til med salt og kvernet pepper.

Sett salaten kaldt til den skal serveres. 

Bruk salaten som basis og bland inn andre ingredienser som hakkede nøtter, sukkererter, løk, grønnkål eller hjertesalat. tilsett hvitløk og litt sukker i dressingen for mer smak. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.