Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Vintersalat med spinat, krydrede nøtter og tranebær

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 200 g valnøttkjerner
  • 1 dl lønnesirup
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt koriander
  • 0,5 ts salt
  • 200 g frisk spinat
  • 65 g ruccula
  • 1 stk. granateple
  • 100 g tørkede tranebær
  • 200 g fetaost evt en vegansk ost
  • 0,25 ts malt koriander

Dressing:

  • 0,5 dl balsamicoeddik
  • 2 ts grov sennep
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Del

Vintersalat med spinat, krydrede nøtter og tranebær

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Krydrede, sprøstekte valnøtter, tranebær og fetaost gir smak og fylde til denne deilige,vinterlige salaten!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 200 g valnøttkjerner
  • 1 dl lønnesirup
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt koriander
  • 0,5 ts salt
  • 200 g frisk spinat
  • 65 g ruccula
  • 1 stk. granateple
  • 100 g tørkede tranebær
  • 200 g fetaost evt en vegansk ost
  • 0,25 ts malt koriander

Dressing:

  • 0,5 dl balsamicoeddik
  • 2 ts grov sennep
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 190 °C.

  1. Bland valnøtter, lønnesirup, kanel, kajenne, koriander og salt i en bolle og fordel det på et stekebrett kledd med bakepapir. Plasser brettet midt i ovnen og stek nøttene i 15-25 minutter, eller til de har blitt gylne. Vend på dem 2-3 ganger i løpet av steketiden.
  2. Ta nøttene ut av ovnen og avkjøl helt.
  3. Skyll og tørk spinat og ruccola godt (bruk gjerne en salatslynge). Ha salaten i en vid salatbolle.
  4. Skjær av bunn og topp av granateple og kutt gjennom skallet. Bruk hendene og bryt granateplet i to. Plukk ut de røde kjernene og bland inn i salaten sammen med tørkede tranebær. Dryss fetaost på toppen.
  5. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett litt vann om du synes den er for tykk. Hell halvparten over salaten, og server resten av dressingen ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB13 05.12.2022 15:09:04