Sopp- og linsesalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette er en knallgod rett – fin som vegetarisk middag, eller som tilbehør til kjøtt. Svarte Belugalinser (får i innvandrerbutikker) eller Puy-linser er aller best i denne retten, men røde linser fra boks kan brukes. 

Ingredienser

  • 2 dl svarte eller røde linser
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g frisk aromasopp
  • 2 båt hvitløk
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 0,5 stk. saft og skall av sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss bladpersille
  • 100 g ferdig vasket frisk spinat

Slik gjør du

1.      Kok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av seg.

2.      Del soppen i grove biter eller skiver og stek dem i halvparten av oljen i en varm stekepanne. Krydre med hvitløk, salt, pepper og chiliflak.

3.      Bland forsiktig linser og stekt sopp. Bland sammen sitronskall- og saft og resten av olivenoljen og bland dressingen med linsene. Vend inn persille og spinat rett før servering  Kok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av segKok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av seg.Del soppen i grove biter eller skiver og stek dem i halvparten av oljen i en varm stekepanne. Finhakk hvitløk. Krydre med hvitløk, salt, pepper og chiliflak.

Bland forsiktig linser og stekt sopp. Riv sitron. Bland sammen sitronskall- og saft og resten av olivenoljen og bland dressingen med linsene. Hakk persille. Vend inn persille og spinat rett før servering.

  1. Kok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av seg.
  2. Del soppen i grove biter eller skiver og stek dem i halvparten av oljen i en varm stekepanne. Finhakk hvitløk. Krydre med hvitløk, salt, pepper og chiliflak.
  3. Bland forsiktig linser og stekt sopp. Riv sitron. Bland sammen sitronskall- og saft og resten av olivenoljen og bland dressingen med linsene.
  4. Hakk persille. Vend inn persille og spinat rett før servering.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.