Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Sopp- og linsesalat

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 2 dl svarte eller røde linser
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g frisk aromasopp
  • 2 båter hvitløk
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 0,5 stk. saft og skall av sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss bladpersille
  • 100 g ferdig vasket frisk spinat
Del

Sopp- og linsesalat

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en knallgod rett – fin som vegetarisk middag, eller som tilbehør til kjøtt. Svarte Belugalinser (får i innvandrerbutikker) eller Puy-linser er aller best i denne retten, men røde linser fra boks kan brukes. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 2 dl svarte eller røde linser
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g frisk aromasopp
  • 2 båter hvitløk
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 0,5 stk. saft og skall av sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss bladpersille
  • 100 g ferdig vasket frisk spinat

Slik gjør du

1.      Kok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av seg.

2.      Del soppen i grove biter eller skiver og stek dem i halvparten av oljen i en varm stekepanne. Krydre med hvitløk, salt, pepper og chiliflak.

3.      Bland forsiktig linser og stekt sopp. Bland sammen sitronskall- og saft og resten av olivenoljen og bland dressingen med linsene. Vend inn persille og spinat rett før servering  Kok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av segKok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av seg.Del soppen i grove biter eller skiver og stek dem i halvparten av oljen i en varm stekepanne. Finhakk hvitløk. Krydre med hvitløk, salt, pepper og chiliflak.

Bland forsiktig linser og stekt sopp. Riv sitron. Bland sammen sitronskall- og saft og resten av olivenoljen og bland dressingen med linsene. Hakk persille. Vend inn persille og spinat rett før servering.

  1. Kok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av seg.
  2. Del soppen i grove biter eller skiver og stek dem i halvparten av oljen i en varm stekepanne. Finhakk hvitløk. Krydre med hvitløk, salt, pepper og chiliflak.
  3. Bland forsiktig linser og stekt sopp. Riv sitron. Bland sammen sitronskall- og saft og resten av olivenoljen og bland dressingen med linsene.
  4. Hakk persille. Vend inn persille og spinat rett før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB14 05.12.2022 15:39:09