Våre beste pastasalater

Pastasalater er mettende og gode, og dessuten kan de varieres i det uendelige. Du kan lage pastasalat med pesto, kylling, laks, ost og skinke, bacon, feta og soltørkede tomater eller tunfisk. Hvilken pastasalat er din favoritt?

Strengt tatt er pasta den eneste ingrediensen som alltid må være i en pastasalat, men hvilken type pasta du bruker kan du velge selv. Det kan være fusilli (pastaskruer), penne (pastarør med skrå snitt), rigatoni (pastarør med rette snitt), farfalle (sommerfuglpasta), linguine (flat spagetti) eller helt vanlig makaroni. Velger du tricolore, pasta i tre farger, får du en ekstra fargerik pastasalat.

Flere pastatyper finnes også som fullkornspasta, og er et sunnere alternativ fordi den er et høyere innhold av fiber. Fiber er noe de aller fleste av oss får i seg for lite av, og spiser man mye pasta bør man velge fullkornspasta.

Pastasalat er super lunsjmat, og du må gjerne bruke rester fra middagen til pastasalaten så lenge restene har vært oppbevart i kjøleskap. Kokt pasta skal ikke oppbevares i romtemperatur over tid, men det går bra å ha pastasalaten i matboksen fra du går hjemmefra om morgenen og til du skal spise lunsj. Med kjøttdeig, strimlet svinekjøtt, kylling, laks eller tunfisk i pastasalaten kan den gjerne serveres som et alternativ til en varm middag.

Dressing til pastasalat kan være alt fra et par spiseskjeer god olivenolje eller søt chilisaus til urteolje, pesto, rømmedressing eller vinagigrette.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.