Pastasalat med kalkun

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Pastasalat er alltid populært! Vi har laget en frisk og sommerlig variant med kalkunfilet og mye frukt. Salaten er super om du har rester av kylling eller kalkun, og her er det store muligheter for å varier salaten med det du har i huset, eller det du er glad i. 

Ingredienser

  • 400 g kalkunfilet eller ferdig stekt kalkun- eller kyllingkjøtt
  • 200 g tørre pastaskruer
  • 0,5 pk blå druer
  • 1 pk crispisalat eller annen frisk salat
  • 1 stk. mango
  • 250 g vannmelon
  • 1 stk. grapefrukt

Karrisaus:

  • 75 g majones
  • 1 ts karri eller mer
  • 2 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakningen. Hell av kokevannet og skyll i kaldt vann. La renne godt av seg.
  2. Skjær kalkunfilet i biffer. Varm en stekepanne med litt olje og stek kalkunbiffene ca. 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt og pepper. La biffene hvile et par minutter, og skjær dem i mindre biter. Bruker du ferdig stekt kjøtt, så del det i mindre biter.
  3. Del druene i to. Kutt mango og vannmelon i passe store biter. 
  4. Skjær bort topp og bunn på grapefrukten og skjær vekk alt skall. Hold grapefrukten i en hånd og bruk en skarp kniv til å skjære ut båtene mellom de hvite hinnene. Press ut resten av saften og bruk den i dressingen. 
  5. Bland salat, fruktbiter, kokt pasta og kalkun sammen i en bolle.
  6. Rør sammen majones og karri. Bland inn yoghurt og grapefruktsaft og smak til med litt sukker, salt og pepper.

Server karrisausen ved siden av salaten. Server gjerne godt, ferskt brød sammen med salaten. Vil du variere salaten, så legg til eller bytt ut ingredienser ut fra det du liker eller har tilgjengelig. Mengder er ikke så viktig. Forslag til ingredienser som passer i salaten: eple, pære, ananas, vårløk, paprika, ulike salatsorter, valnøtter, sukkererter mm. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.