Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Råvarebilde pølser

Pølser på termos

God mat, og nok mat er viktig når man skal ut på tur for at den gode stemningen skal holde seg på topp. Vi anbefaler pølser på termos, og her deler vi den beste måten å gjøre det på!

Varme pølser på termos er super turmat, særlig når det ikke er anledning til å fyre bål eller når vi ikke har anledning til å bære med oss tørr ved eller å samle tørre kvister til et bål. Skal du ha med deg barn på tur kan det også være smart å ha pølsetermosen klar i sekken. Barn kan plutselig bli slitne eller gå tom for energi. I tillegg er de kanskje ikke de aller mest tålmodige. Da er det greit å dra en serveringsklar pølse opp fra termosen og ta en liten pause.

For barna holder det ofte med ketchup, men for de voksne er det deilig – selv på tur å toppe pølsa med noe ekstra godt. Lag ferdig litt syltet rødløk før turen – det er raskt og enkelt. Sil av løken, og ta den med i en zip-lock pose. Eller ha med en god potetsalat på en liten boks.

Velg wienerpølser av god kvalitet. De tåler best å ligge varme på termos uten at det forringer smaksopplevelsen av pølsa. 

Slik varmer du pølser på termos

 1. Kok opp vann i en vid kjele og skru ned varmen før du legger wienerpølser i vannet. Ideell temperatur når du varmer pølser er 80 °C. Beregn 10 minutters trekketid. Er pølsene frosne bør du legge til 5-10 minutter.
 2. Fyll de varme pølsene i en mattermos.
 3. Hell det varme pølsevannet på termosen, men ikke mer enn omtrent ¾ fullt, ellers kan pølsene lett sprekke.

Dette er den beste måten å gjøre det på for å få varme pølser på tuen. Enkelte anbefaler å ta med en termos med varmt vann og varme pølsene på termosen i løpet av turen, men da vil de kalde pølsene stjele for mye av varmen på vannet til at pølsene blir godt nok oppvarmet.

Les mer: Turmat du kan ta med i sekken

Hønsesuppe som i Provence

Suppe på termos

Varme supper er også super turmat du kan ta med på mattermosen. Moste supper eller andre supper med en jevn konsistens er best egnet for å ta med på termosen. Grunnen til det er at det da blir enklere å fordele suppen jevnt når man heller den ut av termosen. Både blomkålsuppe, enkel potet- og purreløksuppe eller tomatsuppe. Du kan gjerne ta med suppegarnityr hjemmefra, for eksempel stekt bacon i biter, kokt egg eller kokt makaroni. Dette er ting som kan tilsettes rett i koppen, uten at det må varmes opp på forhånd.

Vi kan dessuten anbefale den kjempegode søtpotetsuppen vår, den smaker kjempegodt i følge med brødskiver med fenalår! 

Les mer: Flere supper du kan velge mellom

Sist oppdatert: tirsdag 9. mars 2021

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.

  Flere yummy ideer til deg!

  Andre ting du kanskje synes er interessant

  version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 15.04.2024 15:25:14