Søtpotetsuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Søtpotet er nydelig i suppe og pureer. Servert med grovt brød og spekeskinke eller fenalår kan denne suppen brukes som både forrett eller middag. 

Ingredienser

  • 500 g søtpotet
  • 1 stk potet
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl matyoghurt

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og skjær dem i mindre biter.
  2. Varm olje i en kjele. Ha i poteter, finhakket chili, presset hvitløk og spisskummen. Rør godt rundt. Hell på buljong og la suppen putre i ca. 15 minutter til potetene er møre.
  3. Ta kjelen av varmen og bland suppen med yoghurt. Smak til med salt og pepper.

Server suppen for eksempel sammen med grovbrød og ­spekeskinke eller fenalår.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.