Lagre

Ingredienser

  • 500 g søtpotet
  • 100 g potet
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet) , evt. grønnsakbuljong
  • 1 dl matyoghurt

salt og pepper

Del

Søtpotetsuppe

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søtpotet er nydelig i suppe og pureer. Server suppen som en vegetarsuppe eller i følge med grovt brød og spekeskinke eller fenalår.  Suppen passer både som forrett og middag. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 500 g søtpotet
  • 100 g potet
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet) , evt. grønnsakbuljong
  • 1 dl matyoghurt

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotet og potet og skjær dem i mindre biter.
  2. Varm olje i en kjele. Ha i søtpotet- og potetbiter, finhakket chili, hakket hvitløk og spisskummen. Hell i buljong og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke i ca. 15 minutter til potetene er helt møre.
  3. Mos suppen fint med stavmikser.
  4. Ta kjelen av varmen og bland inn yoghurt. Smak til med salt og pepper. Suppen må ikke koke etter at yoghurt er tilsatt, da vil den sprekke. 

Server suppen for eksempel sammen med grovbrød og ­spekeskinke eller fenalår.

Yoghurt kan byttes ut med med fløte eller créme fraîche. Smak til med litt sitronsaft om du vil ha suppen litt syrligere.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant