Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mislykket sjokoladekake

Enkle kaker du kan lage istedenfor posekaker

Det er så lett å ty til en posekake når det skal bakes til skoleavslutning, dugnad, kakelotteri eller loppemarked. Men er det mulig å komme ut av kakefella med verdigheten i behold uten å stå på kjøkkenet halve natta? Ja visst! Her er 8 kaker som er nesten like raske å lage som posekakene. 

Krydderkake i langpanne

Krydderkake

Krydderkake eller kefirkake er en smakfull og deilig kake som du har ferdig på en drøy time, steketid inkludert. Dette er en kake som både barn og voksne liker. Kefirkaken er uten egg og kan serveres til eggallergikere om glasuren lages uten eggehvite. Kaken holder seg godt, og er fin å fryse. Du kan godt gå litt bananas med pyntingen og la kaken bli et blikkfang på kakebordet!

Eplekake

Eplekake

En saftig eplekake er aldri feil, uansett hvilken anledning du baker til. Med syrlige epler og rause mengder kanel, sukker og mandler, er denne kaken en favoritt for mange. I rabarbrasesongen kan du bytte ut epler med rabarbra og lage rabarbrakake.

Sitron- og blåbærkake

Sitron- og blåbærkake

En enkel langpannekake med sitron og blåbær er et godt alternativ til alle sjokoladekakene. Norske blåbær fra skogen er supre å bruke i sesong, men store blåbær fra butikken duger også bra.

Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er utrolig enkel å lage! Rør smeltet smør sammen med resten av ingrediensene, og stek i 30-40 minutter. Kaken blir utrolig saftig og kan fint bakes et par dager i forveien. Pass på at du har romtemperert smør, så rører du sammen glasuren på et øyeblikk og brer den enkelt over hele kaken. Kakestrøssel eller gaffelmønster i glasuren er enkel og bra pynt!

Gulrotkake med ostekrem

Gulrotkake

Gulrotkake er en «go-to» for mange, og det er lite som slår en skikkelig hjemmelaget, saftig gulrotkake med deilig kremostglasur! Pyntet med friske urter og blomster i overflod, kan vi love at kaken får skikkelig oppmerksomhet!

Scones

Scones

Søte scones er et godt alternativ til gjærbakst fordi du ikke trenger å vente på at deigen skal heve. Smuldre smør raskt sammen med det tørre. Bruk rene, tørre hender. Klapp ferdig deig ut på et melet bakebord og stikk ut rundinger til perfekte scones. Etter 12-15 minutter i ovnen er de ferdige. Server dem gjerne nybakt, sammen med en skål syltetøy. 

Mislykket sjokoladekake

Mislykket sjokoladekake

En sjokoladekake smed få ingredienser – utrolig enkel å røre sammen, og den skal jo være mislykket! Kombinasjonen av litt sprø skorpe og myk innside gjør at den likner på en stor sjokoladefondant. Sleng litt friske bær på toppen, så er du i mål.

Sommerlig nøttekake med bær

Nøttekake

Denne glutenfrie nøttebunnen er i seg selv ganske unnselig, men for et perfekt utgangspunkt for en rask og spennende kake! Topp den med rause mengder pisket krem og bær, og føy gjerne til friske urter og blomster. Et dryss friskt, hjemmelaget limesukker er prikken over i’en.

Sist oppdatert: torsdag 29. april 2021

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.7026, server:MP-PRD-WEB13 29.11.2023 06:08:35