Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplekake

Enkle kaker du kan lage istedenfor posekaker

Det er lett å gå for posekake når det skal bakes til skoleavslutning, dugnad eller andre sosiale lag. Her er 8 kaker som er så enkle, at å lage dem fra bunn er nesten like raskt - og ikke minst bedre. 

Krydderkake i langpanne

Krydderkake

Krydderkake, eller kefirkake, er en myk og smaksrik kake, ferdig på én time - steketid inkludert. En favoritt hos både barn og voksne liker. Kaken er uten egg, og kan serveres til eggallergikere om glasuren lages uten eggehvite. Kaken holder seg godt i noen dager, og er fin å fryse. 

Eplekake

Eplekake

En saftig eplekake er aldri feil, uansett hvilken anledning du baker til. Med syrlige epler og rause mengder kanel, sukker og mandler, er denne kaken en favoritt for mange. I rabarbrasesongen kan du bytte ut epler med rabarbra og lage rabarbrakake.

Sitron- og blåbærkake

Sitron- og blåbærkake

En enkel langpannekake med sitron og blåbær, et godt alternativ til alle sjokoladekaker. Norske blåbær fra skogen er supre å bruke i sesong, men store blåbær fra butikken duger også bra.

Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

Enklere enn dette blir det ikke. Rør smeltet smør sammen med resten av ingrediensene, og stek i 30-40 minutter. Kaken blir utrolig saftig, og kan fint bakes et par dager i forveien. Pass på at du har romtemperert smør, så rører du sammen glasuren på et øyeblikk og brer den enkelt over hele kaken. Kakestrøssel eller gaffelmønster i glasuren er enkel og bra pynt!

Gulrotkake

Gulrotkake

Gulrotkake er en «go-to» for mange, og det er lite som slår en hjemmelaget og skikkelig saftig gulrotkake. Toppet med deilig kremostglasur, og pyntet med friske urter og blomster i overflod, kan vi love at kaken får oppmerksomheten den fortjener.

Saftig appelsinkake

Saftig appelsinkake

Dette er en supersaftig og frisk appelsinkake. Kaken kan med fordel lages dagen i forveien. Vent med å pynte med melisglasur og revet appelsinskall til kaken skal serveres. 

Snickers brownies

Snickers Brownies

Seig og myk brownie, toppet med karamellsaus og et dryss salte peanøtter. Karamellsausen kan du lage i god tid, så blir det null stress under kakebakingen.  Og du, brownies smaker kanskje enda bedre dagen etter!

Suksessterte

Suksessterte

Suksessterte er en klassiker - og en skikkelig festkake! Men vi synes den fortjener mer plass på alle arrangementer, enten det er sommeravslutninger, jobbfest eller middag med venner. Trenger du en større kake, kan du lage suksessterte i langpanne.

Sist oppdatert: onsdag 24. januar 2024

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 18.07.2024 15:51:05