Ingredienser

  • 6 dl sukker
  • 8 ss kakaopulver
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 300 g smør
  • 4 stk. egg

Karamellsaus:

  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl lys sirup
  • 50 g smør i terninger

Pynt:

  • 4 ss salte peanøtter
Del

Snickers brownies

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kos deg litt ekstra med en skikkelig digg snickers brownie med karamellsaus og peanøtter. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 6 dl sukker
  • 8 ss kakaopulver
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 300 g smør
  • 4 stk. egg

Karamellsaus:

  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl lys sirup
  • 50 g smør i terninger

Pynt:

  • 4 ss salte peanøtter

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre til kaken i en bakebolle.
  2. Smelt smør i en liten kjele, og tilsett smøret i blandingen.
  3. Ha i egg, og rør alt godt sammen.
  4. Kle en liten langpanne, ca. 25x35 cm, med bakepapir. Hell røren over i langpannen og fordel den utover. 
  5. Stek kaken midt i ovnen på 150-160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
  6. Ha fløte, sukker og sirup til karamellsausen i en vid, tykkbundet kjele. Rør det sammen med en sleiv og kok opp under omrøring.
  7. La det koke på middels varme i ca. 20 minutter til karamellblandignen tykner. Dobler du oppskriften bør du beregn 10-15 minutter lengre koketid.
  8. Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Blandingen skal koke til temperaturen når 118 °C. Har du ikke sukkertermometer kan du ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok. 
  9. Tilsett smør i terninger, og rør smøret godt inn i karamellblandingen. 
  10. Hell karamellensausen over kaken og dryss peanøtter over til slutt. 
  11. Del kaken i passende biter før servering.

Hell en dråpe karamell i et glass med kald vann. Hvis karamellen stivner og du klarer å forme den til en myk kule er den klar. Hvis ikke, kok litt til. Gjør gjerne testen flere ganger.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!