Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Jordbærfromasj

10 fristende desserter med jordbær

Søte, deilige jordbær er sommerlykke. Spis dem gjerne naturell eller bruk dem til å lage fristende sommerdesserter.

Enkle jordbærdesserter

Jordbær med fløte er trolig verdens enkleste dessert. Hvor mange andre desserter med to ingredienser kan du vel navnet på? Antakelig ikke så mange.

Jordbær på pinne er en annen enkel dessert som er er en ypperlig liten søtsak å ta frem når venner kommer på besøk. Stikk jordbær på pinne og dypp bærene i en blanding av gresk yoghurt, vanilje, sukker og melk. Sett deretter jordbærene i fryseren til yoghurten har stivnet.

I bærsesongen er det lurt å fryse ned frukt- og bærblandinger klare til smoothie. Til smoothie med mango og jordbær trenger du frisk ananas og banan i tillegg til mango og jordbær.

Gelé med jordbær er utrolig lettvint og godt. Rens bærene, del dem i to eller fire, og legg dem i en bolle. Hell så geléblandingen over bærene og la den stiven. Server med vaniljesaus eller råkrem. Råkrem er eggedosis av eggeplommer blandet med pisket krem.

Jordbærdessert til gjester

Hjemmelaget vaniljesaus er enkelt og raskt å lage. Pass bare på at sausen ikke koker. Da vil den skille seg. Sausen blir ekstra flott om du bruker vaniljestang, men det er ikke et "must". Til hverdags er vaniljesukker helt OK. Server friske jordbær med vaniljesaus - og nyt!

Jordbærfromasj er en super dessert til en av sommerens mange kake- og dessertbord i festlige anledninger. Den er både enkel å ta med seg, og å lage i stor porsjon.

Rabarbrasuppe blir ekstra godt om man tar med litt jordbær. Dessuten får rabarbrasuppen ekstra fin farge. Nydelig suppe som både kan serveres til hverdags og til gjester i rabarbrasesongen.

Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott er et annet forslag til en fristende dessert med jordbær og rabarbra i kombinasjon. En kule iskrem smaker godt til.

Jordbærmousse med sjokoladesaus er forførerisk godt, og er det vi anbefaler om du skal lage dessert til en date. Oppskriften er passe til to personer.

Hjemmelaget vaniljeis med jordbær er en god dessert som passer i både store og små selskaper. Nydelig, hjemmelaget iskrem kan både serveres i bryllup, konfirmasjon og andre høytidelige anledninger. Sammen med jordbær blir det en god, norsk sommerdessert.

Litt utenom det vanlige

Slåttetiden sammenfaller med jordbærsesongen, og kanskje er det derfor noen kom på den originale ideen om å lage iskrem med smak av høy, servert med kandiserte syriner, syltet rabarbra og friske jordbær. Ikke vet vi, men anbefaler at du prøver deg på noe litt utenom det vanlige!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB13 18.06.2024 21:35:01