Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fiken- og bærsalat med sprøstekt bacon

Blåmuggost med jordbær og fiken

Ingredienser

4  porsjoner
  • 50 g bacon
  • 50 g valnøttkjerner
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss honning
  • 0,5 ts salt

  • 200 g jordbær
  • 125 g bringebær
  • 2 stk. frisk fiken
  • 100 g blåmuggost
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne desserten gir deg en spennende avslutning på måltidet. Fiken, friske bær og blåmuggost, servert med glaserte valnøtter og herlig, sprøtt bacon.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 50 g bacon
  • 50 g valnøttkjerner
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss honning
  • 0,5 ts salt

  • 200 g jordbær
  • 125 g bringebær
  • 2 stk. frisk fiken
  • 100 g blåmuggost

Slik gjør du

  1. Ha olje i en varm panne og fres valnøtter raskt. Bland inn honning og dryss over salt. Stek til nøttene har fått en karamellisert farge. Avkjøl.
    Ristet valnøtter kan også lages i ovnen. De er utmerket som snacks.
  2. Kutt bacon i små biter. Stek det i en varm stekepanne til det er helt sprøtt. Legg sprøstekt bacon over på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av.
  3. Del fiken i fire og blåmuggost i pene stykker. 

Anrett fiken, blåmuggost og bær på tallerkenene sammen med karamellisert valnøtter. Dryss til slutt over sprøstekt bacon. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB15 04.12.2023 01:21:08