Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttsuppe

Gode råvarer blir til smakfulle supper

"Å koke suppe på en spiker", er det et uttrykk som heter. Skal man imidlertid koke en god suppe må den være basert på skikkelige råvarer.

De fleste supper lages med kraft som basis. Å koke kraft tar litt tid, men til gjengjeld får man noe som er ekstra godt. Kok gjerne en god porsjon når du først setter i gang og frys eventuelt ned ferdig kraft i passende porsjoner. I mange tilfeller kan buljong være en grei erstatning. Rør ut buljongen i kokende vann etter forholdet som er anbefalt på pakken.

Kjøttkraft

Til koking av kjøttkraft kan du bruke kokekjøtt fra forparten på storfe som bog, bryst, bibringe, og høyrygg. Dette er kjøtt som er mindre mørt og egner seg derfor godt til koking over lang tid. Bog fra lam kan også brukes. Supper og gryter basert på kokt kjøtt gir kraftfull smak og kan varieres på langt flere måter enn den kjente og velsmakende ferske suppen.

Hønsekraft

Høns er godt egnet til koking av suppekraft og er en billig råvare. Den lange koketiden gir mye og smaksrik kraft som er fin basis for et utall suppevarianter. Renset, kokt hønsekjøtt er fint å fryse i passende porsjoner, til bruk i supper, salater eller gryteretter.

Grønnsaksupper

Alle typer supper tilsatt grønnsaker kalles grønnsaksupper. Grønnsaksuppene kan derfor være både klare, tomatiserte eller jevnede. I tillegg kommer purésuppe hvor det er kokte, moste grønnsaker som jevner suppa. Av purésuppene er vel antakelig purre- og potetsuppe mest kjent. Det finnes knapt noen begrensninger for hvilke grønnsaker du kan ha i en suppe. Det gjelder bare å finne frem til personlige favoritter.

En skvett fløte

En skvett fløte i suppa gjør velstand, som for eksempel i en blomkål- eller sjampinjongsuppe. I en fiskesuppe kan man like gjerne tilsette en god skje crème fraîche fordi fiskesuppene ofte trenger litt syrlig smak. I hverdagssuppene kan man gjerne erstatte kremfløten med magrere alternativer.

Smak til

Husk at matlaging ikke bare er å følge en oppskrift, men at det er like viktig å smake til. Ta deg derfor god tid med å smake til suppen, og be gjerne om hjelp fra andre. Det er gøy å være sammen om å smake til mat!

Podcast-episode: Grytefavoritten høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 26.05.2024 16:48:39