Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Mulligatawnysuppe

Ingredienser

  • kjøttet fra 1 stk. kokt høne
  • 100 g grønne linser
  • 2 stk. løk
  • 2 ts karri
  • 2 ss smør
  • 1 l kraft fra koking evt. buljong
  • 1 boks kokosmelk á 4 dl
  • 1 dl kremfløte
  • 1,5 ts salt
Del

Mulligatawnysuppe

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En deilig indisk hønsesuppe, med massevis av karri og linser. Du husker den kanskje fra Grevinnen og hovmesteren? Grevinnen foretrekker suppen med sherry i glasset.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • kjøttet fra 1 stk. kokt høne
  • 100 g grønne linser
  • 2 stk. løk
  • 2 ts karri
  • 2 ss smør
  • 1 l kraft fra koking evt. buljong
  • 1 boks kokosmelk á 4 dl
  • 1 dl kremfløte
  • 1,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok linser etter anvisning på pakken, vanligvis i lettsaltet vann i ca. 20 minutter.  Sil av vannet og avkjøl linsene.
  2. Finhakk løk og fres den i en varm kasserolle med smør, sammen med karri. Stek til løken er blank.
    Har du kokt høne, silt og avkjølt kraften, vil du oppdage at fettet vil danne et hvitt lag på toppen av kraften. Dette fettet kan du bruke å steke løken i, om du vil.
  3. Tilsett hønsekraft, kokosmelk, fløte og linser. Kok opp og ha i oppskåret hønsekjøtt. Smak til med salt før servering.

Server gjerne med stekte og krydrede kikerter og hakket koriander.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 07.02.2023 07:15:38