Kjøttsuppe

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Hva passer vel bedre en kald og våt dag enn glohet kjøttsuppe? Denne suppen kan varieres i det uendelige, og du kan tilsette grønnsaker og kjøtt etter sesong, tilgjengelighet, og - ikke minst - din egen smak.

Ingredienser

  • 700 g benfritt lammekjøtt , eventuelt kokekjøtt av storfe
  • 112 l vann
  • 12 stk purre i biter
  • 1 stk løk i biter
  • 2 stk gulrot i terninger
  • 2 skiver sellerirot i terninger
  • 2 skiver kålrot i terninger
  • 2 stk persillerot i terninger
  • 4 stk potet i terninger
  • 3 stk kjøttbuljongterning
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss finhakket frisk timian

Slik gjør du

1. Skjær kjøtt i terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. La det koke opp på ny, skum av og senk varmen. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 1 time.

Vannmengden kan variere noe. Det er avhengig av størrelsen på kjelen og størrelsen på grønnsakene. Ha nok vann i kjelen til at det dekker kjøttet og grønnsakene.

2. Ha grønnsaksterninger og buljongterning over i gryten med kjøttet.

3. La suppen småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper, og dryss over finhakket timian før servering.

Server suppen med flatbrød eller ferskt brød og smør.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.