skip navigation
matprat logo

Sunne desserter

Når søtsuget kommer snikende om kvelden, er det genialt å kunne unne seg en sunn dessert.

Hverdag, helg, kos og hygge. Du trenger ikke droppe desserten for å være sunn. Med utgangspunkt i friske bær, frukt og spennende smaker kan du spise dessert hver dag! Vi har samlet våre beste sunne desserter, som du kan nyte med god samvittighet gjennom hele sommeren.

YOGHURTIS MED BRINGEBÆR

Turmat
Enkel
Over 60 min

Alle barn elsker is! Med gresk yoghurt, fryste bringebær og litt honning lager du enkelt disse knallgode sunne ispinnene. Perfekt på en deilig sommerdag!

Ingredienser

  • 12 l gresk yoghurt
  • 1 dl flytende honning
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g frosne bringebær
  • 4 ss honning

Slik gjør du

  1. Visp sammen yoghurt, honning og vaniljesukker. Sett til side.
  2. Kjør bringebær i hurtigmikser med litt av yoghurt-blandingen og resten av honningen.
  3. Fyll de to blandingene lagvis i små isformer, kopper eller former. Sett en ispinne i hver form og sett i fryseren i mist 3 timer.
  4. Klem på formen med hendene eller hold den under varmt vann et øyeblikk, og lirk isen ut av formen.

EPLEDESSERT MED HAVREGRYN OG KESAM

Turmat
Middels
Under 20 min

Denne desserten med syrlig eplemost, ristet havregryn og fløyelsmyk vaniljekesam er et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle desserten tilslørte bondepiker.

Ingredienser

  • 4 stk eple
  • 1 dl vann
  • 1 ts sukker

  • 4 dl havregryn
  • 12 ts malt kanel

  • 2 dl kesam vanilje mager, 0,6 %

Slik gjør du

1. Skrell eple og legg i kaldt vann med litt sitronsaft for å unngå at de blir misfarget. Kutt epler i terninger.

2. Kok terningene med litt vann til de er møre, ca. 5 minutter. Mos terningene og smak til med sukker. Avkjøl.

3. Rist havregryn i en tørr panne til de er gylne. Se til at det ikke svir seg. Dryss over litt kanel. Avkjøl.

4. Legg eplemos, ristede havregryn og vaniljekesam lagvis i glass og server.

Skal du ha gjester kan du forberede eplemos og havregryn på forhånd. Legg det gjerne lagvis i glass rett før servering, da smaker desserten best fordi havregrynene holder seg sprø.